Hidrosalpenks ne demek?

İçindekiler:

  1. Hidrosalpenks ne demek?
  2. Hidrosalpenks nasıl oluşur?
  3. Karinda su toplanması neden olur?
  4. Tüp bağlatmak zararlı mı?

Hidrosalpenks ne demek?

Hidrosalpenks, en basit anlatımı ile tüplerin içinin sıvı ile dolarak şişmesidir. Bu hafta sizlere hidrosalpenksin nasıl ortaya çıktığını, tanı ve tedavi yöntemlerini anlatacağım. Hidrosalpenks, tüplerin tıkanıklığı sonucu oluşan, tüpün içi sıvı dolu şişkin olan kısımlarına verilen isimdir.

Hidrosalpenks nasıl oluşur?

Tüpler, yumurta kanalları, rahim tüpleri veya Fallop tüpleri olarak da adlandırılır. Tüplerin içindeki epitel dokusu hasarlandığı zaman tüplerin işlevleri bozulur ve tüplerin tıkanması ile bu epitelden yapılan salgı tüp içinde birikmeye başlar. Sonuçta Hidrosalpenks (diğer tanımıyla hidrosalpinks) oluşur.

Karinda su toplanması neden olur?

Asit (karında sıvı birikmesi) sözcüğü latince içi su dolu kese anlamına gelir ve tıpta karın boşluğunda sıvı birikmesine verilen addır. Karaciğer hastalıkları, kanser, kalp ve böbrek yetersizliği gibi hastalıklarda asit gelişebilir.

Tüp bağlatmak zararlı mı?

Tüp bağlatmanın yan etkisi olarak erken menapoza neden olduğu, cinsel ilişkide isteksizlik oluşturacağı gibi durumlar tüp ligasyonu hakkında yanlış bilinenlerdendir. Tüp bağlatmanın bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.