Istim uzerinde nedir?

İçindekiler:

  1. Istim uzerinde nedir?
  2. Istim boşaltmak ne demek?
  3. Fayrap argoda ne demek?
  4. Mukafat ne demek kisa?
  5. Faryap nedir?
  6. Fayrap ne demek TDK?
  7. Mükâfatım ne demek?
  8. Islam dininde mükafat ne demek?
  9. Faryap kürek ne işe yarar?
  10. Far yap ne demek?
  11. Ahirette mükafatı nedir?
  12. Dinde mükâfat nedir?

Istim uzerinde nedir?

mecazî anlamı daha çok "iyi gidiyor olmak" ile eşdeğer olan ifade.

Istim boşaltmak ne demek?

"(a) ağzına geleni söylemek, içini boşaltmak, ağzını açıp gözünü yummak, verip veriştirmek, (b) fazla enerjiyi harcamak, istim salıvermek/boşaltmak./(a) ağzına geleni söylemek, içini boşaltmak, ağzını açıp gözünü yummak, verip veriştirmek, (b) fazla enerjiyi harcamak, istim salıvermek/boşaltmak.

Fayrap argoda ne demek?

1. Gemide ocağın ateşini hızlandırmak. 2. argo. Sonuna kadar açmak veya çıkarmak: “Çoraplarını, pabuçlarını fayrap etti.”

Mukafat ne demek kisa?

MÜKÂFAT. 1. Bir başarının, iyi ve güzel bir davranışın karşılığı olan şey: Abes sanma cihânı hâzır ol bezm-i mükâfâta / Abes zanneylemek tekvîn-i Hallâk'ı hatâdır hep (Leskofçalı Gālib).

Faryap nedir?

1. Bir istim kazanının istim meydana getirecek şekildeki yanma durumu. 2. ünl. Gemilerde ateşçilere ateşi hızlandırmaları için erilen emir.

Fayrap ne demek TDK?

2. argo Herhangi bir şeyi veya işi hızlandırma. 3. argo Kapı, pencere, giysi vb.ni açma, çıkarma. 4. ünl. Gemilerde ateşçiye ateşi harlandırmak için verilen komut: “Makine dairesinin zırıltısı yükseldi.

Mükâfatım ne demek?

MÜKÂFAT. 1. Bir başarının, iyi ve güzel bir davranışın karşılığı olan şey: Abes sanma cihânı hâzır ol bezm-i mükâfâta / Abes zanneylemek tekvîn-i Hallâk'ı hatâdır hep (Leskofçalı Gālib).

Islam dininde mükafat ne demek?

Arapçada kifa kelimesi hem ceza hem de ödül vermek anlamına gelir. Bu kelimeden türetilmiş olan mükafat sözcüğü ise, bir kişiye davranışlarından ötürü verilen ödül demektir.

Faryap kürek ne işe yarar?

K-840 PLASTİK FARYAP KÜREK , özellikle tarım sektöründe ve karla mücadelede kullanılmak üretilmektedir. K-840 PLASTİK FARYAP KÜREK , plastik faryap küreği, 34x29 ebatında, 580 gr ağırlığında, 6.00 mm kalınlığında, 46x55x30 cm koli ölçüsüne sahiptir.

Far yap ne demek?

Faryap nedir? 1. Bir istim kazanının istim meydana getirecek şekildeki yanma durumu.

Ahirette mükafatı nedir?

Allah'ın ahiretteki mükafatı olan cennete, hak edenler girebilecek. Sınırsız ve sonsuz nimetlerin bulunacağı cennette üzüntü, ihtiyarlık, hastalık ve ölümün yeri olmayacak. Yüce Rabbimiz ahirette bir mükafat yurdu kurmuştur. Onun adı da cennettir.

Dinde mükâfat nedir?

Mükafat ne demek dinde? Kur'an-ı Kerim Terimi Olarak Mükâfat: Ödül. 2. Değerlendirici, sevindirici davranış.