Gevhername kime aittir?

İçindekiler:

  1. Gevhername kime aittir?
  2. Mugalatname kimin eseridir?
  3. Gaybi Bey kimdir?
  4. Rebap name ne demek?
  5. Rebab kim icat etti?

Gevhername kime aittir?

Kaygusuz Abdal'ın Eserleri: Kaygusuz Abdal'ın manzum, mensur ve manzum-mensur karışık eserleri bir hayli yekun tutar. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda onun muhtelif mecmualarda bulunan birkaç şiiri ve Gevhernâme, Minbernâme gibi küçük mes-nevîleri neşredilmiştir.

Mugalatname kimin eseridir?

KAYGUSUZ ABDAL.

Gaybi Bey kimdir?

Kaynaklarda, Alaiye (Alanya) Beyi'nin oğlu olduğu, gerçek adının Alaeddin Gaybi diye bilindiği, 1341-1444 yılları arasında yaşadığı söylenir. Menkıbelerin en tanınmışı onun Abdal Musa'ya bağlanışını anlatan hikayedir: Alaiye (Alanya) beyinin oğlu Gaybi, avlanırken attığı okla bir geyiği koltuğundan vurur.

Rebap name ne demek?

Rebab, hindistan cevizi kabuğu üzerine deri gerilerek yapılan, üç telli, telleri ve yayı at kuyruğundan, perdesiz, yaylı bir müzik aletidir. Horasan bölgesinde doğup, Hz. Mevlânâ ile birlikte Anadolu'ya geldiğine dair bilgiler bulunmaktadır.

Rebab kim icat etti?

Türk Rebabı: Orta Asya Türklerinin çalgısı olan Iklığ'dan form değiştirerek geliştirilmiş bir çalgı türüdür. Gövdesi hindistan cevizinden, ön kısmı deriden ve sapı da çeşitli ağaçlardan yapılmaktadır. Bir rivayete göre bu sazı Farabi icat etmiştir.