Kapora ne için alınır?

İçindekiler:

  1. Kapora ne için alınır?
  2. Kapora nasıl yapılır?
  3. Verilen kapora geri alınır mı?
  4. Pey akçesi iade edilir mi?
  5. Kapora hangi dilden?

Kapora ne için alınır?

Kapora birçok insan tarafından bilinen bir sözleşme türüdür. Kapora genellikle sözlü veya yazılı yapılır. Herhangi bir alışveriş durumunda alınacak olan ürünün satılmamasını sağlamak ve kendilerine ayırmak için verilen paradır. Kapora vermek, bir ürünü ayırt etmekle aynı durumdur.

Kapora nasıl yapılır?

–Sözleşme Kurulurken Verilen Para Aksine Anlaşma Yoksa Kapora Sayılır. TBK'nun 177.maddesinde sözleşme kurulurken taraflardan birinin diğerine verdiği para karine olarak kapora (bağlanma parası) sayılır. Taraflar aksine anlaşma yapması mümkündür. –Kapora Asıl Alacaktan Düşülür.

Verilen kapora geri alınır mı?

Aracın toplam bedelinin bir kısmı yasal olarak kapora adı altında alınabilmektedir. Alıcı kaporayı yatırdıktan sonra aracı almaktan vazgeçerse ödenen bu tutar satıcının yaklaşımına göre iade edilir veya satıcının olur. Eğer satıcı aracı satmaktan vazgeçerse alıcı, kapora olarak ödediği parayı geri alır.

Pey akçesi iade edilir mi?

Yani sözleşmenin yapıldığı sırada verilen paranın bağlanma parası (pey akçesi) olduğu karinedir. ... Taraflar kapora olarak verilen paranın cayma parası olduğunu kararlaştırmışlarsa sözleşmeden cayılması durumunda kapora veren taraf kaporasını geri alamaz.

Kapora hangi dilden?

Kapora kelimesi İtalyanca kökenlidir.