Ters üçgen trafik levhası ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ters üçgen trafik levhası ne anlama gelir?
  2. Boş üçgen levha nedir?
  3. Yol ver levhası ne anlama gelir?
  4. Üçgen levhalar neyi gösterir?
  5. TT 1 ne demek?
  6. Daire şeklindeki trafik levhaları hangi anlamı taşır?
  7. İnsan zihni boş levha hangi psikolojik akım?

Ters üçgen trafik levhası ne anlama gelir?

İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.

Boş üçgen levha nedir?

Üçgen Levha delinatör yol dikmesi veya koni üstlerine uyarı işareti veya firma logosu yerleştirilerek kullanılır. Kendinden vidalı olduğundan uygun delinatör trafik konisi ve trafik uyarı dikmelerine ek aparata ihtiyaç duyulmadan takılabilir.

Yol ver levhası ne anlama gelir?

Yol Ver Levhası TT-1: Ana yol-tali yol kavşaklarında, tali yoldan kavşağa yaklaşmakta olan sürücülerin gerekmediği durumlarda kavşakta durmaksızın, anayolda seyretmekte olan araçlara yol vermesi gerektiğini belirtir.

Üçgen levhalar neyi gösterir?

Üçgen ve eşkenar dörtgen olarak görebileceğiniz trafik levhaları uyarı anlamı taşıyanlar. Aynı zamanda tehlikeyi belirtiyorlar. Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor.

TT 1 ne demek?

Yol Ver Levhası trafik tanzim işaretleri grubunun TT-1 olarak bilinen ve tali yoldan gelen araçların ana yoldan gelen araçlara yol vermesi gerektiğini belirten trafik işaret ve levhasıdır.

Daire şeklindeki trafik levhaları hangi anlamı taşır?

Trafik işaretleri üçgen şekilli, daire ve kare şeklindedir. Üçgen şekilli levhalar tehlike uyarı amaçlı kullanılır. Daire şekilli levhalar düzenleme ve kare şeklinde ki levhalar ise sürücüleri ve yayaları bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır.

İnsan zihni boş levha hangi psikolojik akım?

17. yüzyılın en önemli düşünürlerinden John Locke'a göre insan zihni doğuşta boş bir levha gibidir. John Locke bu levha için Latincede boş levha anlamına gelen 'tabula rasa' deyimini kullanıyor.