Soyadı değiştirmek ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Soyadı değiştirmek ne kadar sürer?
  2. Evlilik sonrası soyadı değişikliği nasıl yapılır?
  3. Boşandıktan sonra kimlik değişimi ne zaman değişir?
  4. Soyadı değiştirme ücreti ne kadar?

Soyadı değiştirmek ne kadar sürer?

İsim ve soyadı değiştirme davası, gerekli prosedürler hızlı bir şekilde yerine getirildiğinde ilk celsede veya en geç ikinci celsede tamamlanır. Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 3 ay – 5 ay gibi bir sürede tamamlanır.

Evlilik sonrası soyadı değişikliği nasıl yapılır?

Evlendikten Sonra Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır? Gelin adayının bir talebi ve beyanının bulunmaması halinde eşlerinin soyadını alıyor. Kendi soyadını kullanmak isteyen gelin adayları, müracaat anında kayıt masasından temin edecekleri soyadı dilekçesini doldurarak bunu beyan etmelidir.

Boşandıktan sonra kimlik değişimi ne zaman değişir?

Boşandıktan Kaç Gün Sonra Kimlik Nüfus Cüzdanı Değişir. Boşanma kararının duruşmada verilmiş olmasından yaklaşık 20 – 40 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Bu kararın taraflardan birinin talebi ile tebliğ ettirilmesi gerekir.

Soyadı değiştirme ücreti ne kadar?

Soyadı değiştirme maliyeti ne kadar? İsim değişikliği davasının da istenen harç miktarı dinletilmek istenen tanık sayısına göre değişmektedir. Tanık dinletilmeyecek yalnızca kimlikteki yazım hatası düzeltilecek yahut gülünç durumuna düşüren isim değiştirilecekse 55 TL harç bedeli çıkacaktır.