Öğrenim kredisi için nereyi aramalıyım?

İçindekiler:

  1. Öğrenim kredisi için nereyi aramalıyım?
  2. KYK Kredi iptal edersem ne zaman öderim?
  3. KYK bursu alanlar sigortalı çalışabilir mi?
  4. Öğrenci yurtları kime bağlı?
  5. Yurtlar nereye bağli?
  6. KYK Kredi iptal ettikten sonra tekrar alınabilir mi?
  7. KYK Kredi iptal edilir ne kadar ödenir?
  8. 4 nedir?
  9. KYK bursu alan biri sigortalı işe girince kesilir mi?

Öğrenim kredisi için nereyi aramalıyım?

Borç ve taksitlerinizi Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresindeki “Öğrenim / Katkı Kredisi Geri Borç Sorgulama ”nden sorgulamak veya 444 1961 nolu çağrı merkezinden Kredi Dairesi Başkanlığı Bilgilendirme Servisini aramak suretiyle öğrenebilirsiniz.

KYK Kredi iptal edersem ne zaman öderim?

KYK Kredisini iptal eden öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra , kredi aldığı sürede aldığı sürede öder.

KYK bursu alanlar sigortalı çalışabilir mi?

Ancak güncellenmiş KYK burs yönetmeliğinde söz konusu ibarenin kaldırılmış olması sigortalı olarak çalışmanız halinde bursunuzun kesilmesine engel değil.

Öğrenci yurtları kime bağlı?

Bu kurumların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlıydı. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK'ya devredilmesine karar verildi.

Yurtlar nereye bağli?

Şun İtibariyle KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) GENÇLK VE SPOR BAKANLIĞINA Bağlıdır.

KYK Kredi iptal ettikten sonra tekrar alınabilir mi?

22.maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

KYK Kredi iptal edilir ne kadar ödenir?

KYK Kredisini iptal eden öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra , kredi aldığı sürede aldığı sürede öder.

4 nedir?

Bu çerçevede Bakanlık santral hattı (312 596 60 00), Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü santral hattı (312 551 60 00), KYK KİM (444 1961) ve ALO 145 Sporcu Danışma hattı, tarihinden itibaren GSB KİM çatısı altında hizmet verecek. GSB KİM, 4 numaralı hattan haftanın 7 günü 24 saat hizmet verecek.

KYK bursu alan biri sigortalı işe girince kesilir mi?

YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE ister yarı zamanlı (part-time) ister tam zamanlı olarak asgari ücret ve üzerinde bir maaş almanız durumunda KYK bursunuz kesilmeyecek.