Diş fırçası kullanmanın püf noktaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Diş fırçası kullanmanın püf noktaları nelerdir?
  2. Diş fırçası değiştirmezsek ne olur?
  3. Diş fırçası nasıl seçilir?
  4. Oral B başlık ne zaman değiştirilmeli?
  5. Şarjlı diş fırçası vs manuel mi?
  6. Diş fırçası en geç kaç ayda değiştirilmelidir?
  7. Diş fırçası ne kadar zamanda?
  8. Oral-B başlık nasıl değişir?
  9. Şarjlı fırça mı pilli fırça mı?
  10. Elektrikli diş fırçası kaplama dişe zarar verir mi?

Diş fırçası kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Diş fırçalama belirli bir düzen içinde yapılmalı. Alt ve üst çenedeki dişler ayrı ayrı fırçalanmalı. Dişler sırasıyla önce ön, sonra iç ve sonra çiğneyici yüzeyler olmak üzere fırçalanır. En arka dişlerin arka bölgeleri ve dil yüzeyi de fırçalamaya dahil edilmeli.

Diş fırçası değiştirmezsek ne olur?

Eğer diş fırçanızı 2-3 ayda bir değiştirmezseniz, diş fırçanızın telleri yıpranır ve dişlerinizi artık plak ve bakterilerden korumaz. Ayrıca hasta olduğumuz dönemlerde diş fırçalarımızı daha sık değiştirmemiz gerekir.

Diş fırçası nasıl seçilir?

Diş fırçası ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır, ancak kişinin çok hassas bir diş eti varsa ya da hastaysa yumuşak kıllı fırçaları tercih etmesi uygundur, normal bir yetişkin tarafından kullanılan diş fırçasının orta sertlikte kıllara sahip olması ve baş kısmının ağza uygun büyüklükte olması gerekmektedir.

Oral B başlık ne zaman değiştirilmeli?

Oral-B® Şarjlı Diş Fırçanızın başlığını üç ayda bir ya da mavi Indicator® kıllarının rengi solarak yarı yarıya beyaz olduğunda veya yıpranma fark ederseniz daha erken aşamada değiştirin.

Şarjlı diş fırçası vs manuel mi?

Şarjlı Diş Fırçası VS Manuel Mi? Şarjlı diş fırçası kullanım açısından son derece rahattır. Bu fırça hem rahat kullanıma hem de daha temiz dişlere sahip olmanıza yardımcı olur. manuel fırçalarda fırçalama sonrasında dişlerinizin yalnızca %68'lik bir kısmı temizlenirken şarjlı diş fırçasında bu oran daha fazladır.

Diş fırçası en geç kaç ayda değiştirilmelidir?

Novadent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hekimleri 6 ayda bir değişimi öngörmektedir. Bazı durumlarda ise 3 ayda bir değiştirmelidir. Çocuklarda bu süre dada sık olmalıdır. Ayrıca herhangi bir enfeksiyon ya da ağız, diş rahatsızlığının ardından diş fırçası mutlaka değiştirilmelidir.

Diş fırçası ne kadar zamanda?

Uzmanlara göre diş fırçasının ömrü üç aydır. Sağlıklı dişler ve gülüşler için kesinlikle üç ayda bir diş fırçasının değiştirilmesi gerekir. Bir süre sonra diş fırçanızın kıllarının yanlara doğru ayrılmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz. Bu durum diş fırçanızın kullanım ömrünün tamamlandığının en önemli sinyalidir.

Oral-B başlık nasıl değişir?

Oral-B® Şarjlı Diş Fırçanızın başlığını üç ayda bir ya da mavi Indicator® kıllarının rengi solarak yarı yarıya beyaz olduğunda veya yıpranma fark ederseniz daha erken aşamada değiştirin. Eski fırçanızın başlığını düz bir açıyla tutarak diş fırçanızın sapından çıkarın ve aynı şekilde yeni bir fırça başlığı takın.

Şarjlı fırça mı pilli fırça mı?

Şarjlı diş fırçaları arasındaki fark, kullandıkları temizleme teknolojisinden kaynaklıdır; salınımlı-döner (3D temizlik) ya da sonik teknolojisi gibi. ... Tasarımları açısında sıradan manuel diş fırçalarına benzese de, pilli diş fırçaları fazladan temizlik etkisi sağlamak üzere yeterli vibrasyon sağlar.

Elektrikli diş fırçası kaplama dişe zarar verir mi?

Elektrikli diş fırçaları bilinçli bir şekilde kullanıldığında dişlere bir zarar vermez. ... Ayrıca diş eti yaralanmaları ya da diş eti çekilmeleri görülebilir. Elektrikli diş eti fırçası seçerken yumuşak uçlu olan modelleri tercih etmek daha doğru olur.