Dul Avrat çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Dul Avrat çorbası nasıl yapılır?
  2. Dul Avrat çorbası nedir?
  3. Pumpum çorbası nedir?
  4. Sakala çarpan çorbası nedir?
  5. Sakala sarkan çorbası nedir?
  6. Pumpum çorbası nasıl yapılır?
  7. Sakallı çorba hangi yöreye aittir?
  8. Sakala çarpan çorbası hangi yöreye ait?
  9. Ovmaç çorbasi nasıl yapılır?
  10. Çene çarpan çorbası hangi yörenin?

Dul Avrat çorbası nasıl yapılır?

Yeşil mercimeğimizi ve nohutumuzu haşlayıp süzüyoruz. Tencereye sıvı yağı alıp içine doğranmış soğanları ilave edip kavuruyoruz. Salçaları katıp birazda onunla çevirip kara biber, pul biber, tuz ve naneyi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Nohut ve yeşil mercimeği katıp kaynar suyu ilave ederek biraz kaynatıyoruz.

Dul Avrat çorbası nedir?

Dul avrat çorbası, Adana mutfağının geleneksel çorbalarından. Aslında Anadolu'nun birçok yerinde karşımıza çıkan erişteli mercimek çorbasının bir türevi diyebiliriz dul avrat çorbası için de.

Pumpum çorbası nedir?

Mısır unuyla yapılan, yapımı kolay olan, özellikle dar gelirli ailelerin sofrasında yer alan fakat günümüzde eskisi kadar yapılmayan Bartın mutfağına özgü yemeklerden biri pumpum çorbasıdır. Pum pum çorbası tarifi adından da anlaşıldığı gibi yapımı çok basit bir çorbadır.

Sakala çarpan çorbası nedir?

Sakala çarpan çorbası, ana malzemesi yeşil mercimek ve erişte olan salçalı bir çorbadır. Anadolunun bir çok yöresinde farklı isimler altında bu çorba sıklıkla yapılır. Bilinen en yaygın isimleri ise sakala saran çorba, kesme çorba, bacaklı çorba, dul avrat çorbasıdır.

Sakala sarkan çorbası nedir?

Sakala Sarkan Çorbası - Isparta Haşlanan mercimeğin içerisine yağda kavrulmuş domates salçası, ev eriştesi ve tuz eklenerek kaynatılır. Pişmesine yakın, üzerine kızartılmış kaymak yağı dökülür. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınan çorba dinlendirildikten sonra sıcak servis yapılır.

Pumpum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye su ve mısır ununu koyup kaynayana kadar karıştıralım .
  2. Kavurmayı tavada 2-3 dakika kavurun, kaynayıp koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
  3. Tuzunu ayarlayın, tereyağ ve kırmızıbiberi yakıp çorbanın üstüne gezdirin 🍲 Sıcak servis edin 🎈afiyet olsun.

Sakallı çorba hangi yöreye aittir?

Sakala Sarkan Çorbası - Isparta Bir tencere içerisine 5 su bardağı su konulur, ayıklanarak yıkanan yeşil mercimek bu suda iyice haşlanır. Diğer tarafta tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı alınarak domates salçası kavrulur.

Sakala çarpan çorbası hangi yöreye ait?

Afyon yöresi başta olmak üzere Anadolu'nun pek çok yöresinde dul avrat çorbası, kesme çorbası, bacaklı çorba gibi adlarla sıklıkla yapılan bir çorba sakala çarpan çorbası tarifi. Bol vitaminli, iştah artıran, soğuk algınlığına karşı savaşan kalkan olan bir çorba.

Ovmaç çorbasi nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritip salçayı ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Son olarak ovmaçları da azar azar karıştırarak çorbaya ekleyin. Çiğ un tadı gidene kadar pişirdiğiniz çorbayı sıcak servis edin.

Çene çarpan çorbası hangi yörenin?

Kütahya'ya özgü olan 'Çene Çarpan çorbası' geleneksel Türk mutfağının lezzetlerinden biri. Çene Çarpan çorbası, mercimek ve erişte ile yapılan, yapımı çok fazla zaman almayan geleneksel bir lezzet.