31 çeken insanın orucu bozulur mu?

İçindekiler:

  1. 31 çeken insanın orucu bozulur mu?
  2. Cenabet olmak oruç bozulur mu?
  3. Öğleden önce gusül alıp oruç tutulur mu?
  4. Bilmeden dudaktan öpüşmek orucu bozar mı?
  5. Gün içinde adet bitince oruç tutulur mu?
  6. Nafile oruçta imsaktan sonra gusül alınıp oruç tutulur mu?

31 çeken insanın orucu bozulur mu?

Mastürbasyon orucu bozar mı: Elle boşalma, Ramazan ayında oruçlu iken yapıldığında orucu bozar. Bu bir şehvet ile boşalma durumudur. Bunu yapanın orucu bozulur. Mastürbasyon (istimna) sebebiyle orucu bozulan kişi o günü kaza etmelidir.

Cenabet olmak oruç bozulur mu?

Oruçluyken cünüp olmak oruç bozar mı sorusunun yanıtını araştıranlar bu habere dikkat! İhtilam olmak, rüyada cünüp olmak oruç bozmaz. Bilerek cünüp olmak oruç bozar. Sonrasında muhakkak gusül abdesti almak için banyo yapmak da gerekiyor ve bu da oruca zarar vermez.

Öğleden önce gusül alıp oruç tutulur mu?

O vakit sabah ezanından sonra gusül alındığı zaman oruç olur mu? sorusuna: Guslün oruçla hiçbir ilgisi yoktur, oruca zararı da yoktur. Ancak guslü gerektirecek işi oruçlu iken yapmak orucu bozar.

Bilmeden dudaktan öpüşmek orucu bozar mı?

SEVGİLİYİ ÖPMEK VE ELİNİ TUTMAK ORUCU BOZAR MI?- CEVAP : Sevdiği bir kimsenin tükrüğünü, ağız suyunu yutmak, dolayısıyla öpüşmek orucu direkt olarak bozar. Zaten İslam'da tensel temasa dayalı bir flört doğru değildir. Dolayısıyla el ele tutuşmak da Oruç ve ramazanın ruhuyla bağdaşmaz.

Gün içinde adet bitince oruç tutulur mu?

Her kadının âdet gördüğü gün sayısı eşit değildir. Bu süre Hanefîlere göre en az üç, en çok on gün olabilir. Âdet günlerinin süresi, daha önce yaşanmış tecrübelere göre belirlenir. Düzensiz kanamalarda, üç ile on gün arasındaki kanama âdet sayılıp, o günlerde oruç terk edilir. Daha sonra kaza edilir.

Nafile oruçta imsaktan sonra gusül alınıp oruç tutulur mu?

O vakit sabah ezanından sonra gusül alındığı zaman oruç olur mu? sorusuna: Guslün oruçla hiçbir ilgisi yoktur, oruca zararı da yoktur.