Kapıcı bahçe işi yapar mi?

İçindekiler:

  1. Kapıcı bahçe işi yapar mi?
  2. Kapıcı Pazar günü çalışır mı?
  3. Apartman Site yönetimi nereye şikayet edilir?
  4. Bir Kapıcının yıllık tazminatı ne kadar?
  5. Ortak kullanım alanları satılabilir mi?
  6. Sitede bulunan kapıcı dairesi kime aittir?
  7. Kapıcı dairesi zorunlu mu?

Kapıcı bahçe işi yapar mi?

YAPILACAK İŞ : Kapıcı;kat maliklerinin birlikte konut olarak kullandıkları gayrimenkulün müşterek yerlerinin,müştemilatının temizliğini yapmak,ortak yerlerin genel anlamda gözetimini sağlamak, çöpleri toplamak,kış aylarında kaloriferi yakmak, bahçenin bakım ve sulama işlerini yapmakla görevlidir.

Kapıcı Pazar günü çalışır mı?

Kapıcı pazar günü çalışır mı? Konut kapıcıları yönetmeliği gereğince, konut kapıcılarına İş Kanunu ile sözleşme hükümlerine göre hafta tatili veriliyor. ... Buna göre kapıcı, Pazar günleri dışında 7.5 saat hesabı ile haftada 45 saat çalışmaya mecburdur.

Apartman Site yönetimi nereye şikayet edilir?

- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Bir Kapıcının yıllık tazminatı ne kadar?

Kapıcıların Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır? Kıdem tazminatına hak kazabilmek için kapıcının en az bir yıllık kıdeme sahip olması gerekir. 1475 Sayılı Kanun'un 14.maddesi gereğince kapıcının veya apartman görevlisinin çalıştığı her bir yıl için 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir.

Ortak kullanım alanları satılabilir mi?

Ortak kullanım alanlarının satılması! Ortak kullanım alanları kat maliklerinin olumlu oy vermesi halinde kiraya verilebiliyor. Ancak ortak alanların satışı kanunen yapılamıyor. Anagayrimenkul üzerinde bağımsız bölüm olmayan alanların satışı mümkün olmuyor.

Sitede bulunan kapıcı dairesi kime aittir?

Gayrimenkul hukukuna göre sığınaklar kiraya verilemez ve amacı dışında kullanılamaz. Kapıcı dairelerinin mülkiyeti kat maliklerinin tamamına aittir. Tapuda bölüm kaydı olmadığı gibi arsa payı da yoktur.

Kapıcı dairesi zorunlu mu?

a) Konut kullanımlı bağımsız bölüm sayısı 40'tan fazla olan ve katı yakıt kullanan kaloriferli veya kalorifersiz binalar için bir adet kapıcı dairesi yapılması zorunludur. ... Ayrıca, birden fazla yapının bulunduğu parsellerde 60'dan fazla bağımsız bölümü olan her bir bina için mutlaka ayrı bir kapıcı dairesi yapılır.