Lâğv ne demek?

İçindekiler:

  1. Lâğv ne demek?
  2. Lağv şart nedir?
  3. LAGV edilmek ne demek?
  4. Lağv Arapça ne demek?
  5. Muaheze ne demek Osmanlıca?
  6. Islamda şart nedir?
  7. Lağv yemini ne demek?
  8. Lağv ne demek TDK?

Lâğv ne demek?

Lağv kelimesi Türkçe'de "1. boş konuşma, beyhude şey, 2. geçersiz ve yok hükmünde olma, 3. dilbilgisi açısından geçersiz söz" anlamına gelir.

Lağv şart nedir?

Lağv kavramı aynı zamanda hukûkî bir terim olarak da kullanılmaktadır. Buna göre o; “Söylenip söylenmemesi itibara layık olmayan söz” dür. Mesela, birisine içinde oturulmamak üzere bir ev satmada ileri sürülen oturmama şartı lağvdır.

LAGV edilmek ne demek?

lağv / lâğv / لغو İptal etmek. Hata etmek. Hükümsüz kılmak.

Lağv Arapça ne demek?

Arapça lġw kökünden gelen laġw لغو "1. boş konuşma, beyhude şey, 2. geçersiz ve yok hükmünde olma, 3. dilbilgisi açısından geçersiz söz" sözcüğünden alıntıdır. ... lugat maddesine bakınız.

Muaheze ne demek Osmanlıca?

muaheze / muâheze / مؤاخذه / مُؤَاخَذَه Çıkışma. Darılma. Alay eder tarzda karşısındakini küçümseme. Tenkid.

Islamda şart nedir?

Peygamber efendimiz İslam'ın şartları ile ilgili şu sözleri söylemiştir: "İslam dini beş esas temel üzerine inşa edilmiştir. Bu esaslar; Allah'tan başka ilah olmadığına inanmak ve Muhammed'in O'nun elçisi olduğuna inanarak onlara şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, hacca gitmek ve Ramazan orucunu tutmaktır."

Lağv yemini ne demek?

LAĞV YEMİNİ NEDİR? Yanlışlıkla doğru olduğu sanılarak yapılan yemindir. Bir kimsenin borcunu ödediğini sanarak "Borcumu ödedim" diye yemin etmesi böyledir.

Lağv ne demek TDK?

LAĞVETMEK – LAĞVEYLEMEK [l ince] birl. geçişli f. (Ar. laġv + Türk. etmek, eylemek) Ortadan kaldırmak, hükümsüz kılmak, feshetmek, ilgā etmek: Evvelce oldukça müstakil bir ıslâhât-ı mâliyye komisyonu kurulmuştu.