Parasetamol 500mg nedir?

İçindekiler:

  1. Parasetamol 500mg nedir?
  2. Parasetamol hap ne işe yarar?
  3. Parasetamol ağrı kesici hangileri?
  4. Parasetamol hangi grup ilaç?

Parasetamol 500mg nedir?

PARANOX, her tabletinde 500 mg parasetamol içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak etki eden bir ilaçtır. PARANOX 20 tablet içeren blister ambalajlardadır. PARANOX hafif ve orta şiddetli ağrılar ve ateşin semptomatik (hastalığı tedavi edici değil, belirtileri giderici) tedavisinde kullanılır.

Parasetamol hap ne işe yarar?

PARASETAMOL ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ OLARAK ÖNERİLİYOR Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir. Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistemde hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır. Parasetamol bütün dokulara hızla dağılır.

Parasetamol ağrı kesici hangileri?

PARASETAMOL İÇEREN AĞRI KESİCİLER HANGİLERİ? Aferin, Gripin, Calpol, Minoset, Panadol, Excedrin, Tylenol gibi ilaçlar parasetamol içermektedir. Bu ilaçlar baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, adet sancısı, soğuk algınlığı, orta kulak ve sinüzit ağrısı gibi durumlarda tercih edilir.

Parasetamol hangi grup ilaç?

Parasetamol ilaç grubu genellikle ağrı kesici özellikleri nedeniyle tercih edilir. Parasetamol (asetaminofen), içeren birçok ilaç türü vardır. Parasetamol maddesi ise renksiz ve acı bir maddedir.