Nerenin balı iyi?

İçindekiler:

  1. Nerenin balı iyi?
  2. Bingöl balı dünyada kaçıncı?
  3. En iyi çiçek balı nerede?
  4. Bingöl balı meşhur mu?
  5. Bingöl'ün balı meşhur mu?
  6. Turkiyede en iyi bal hangisi?
  7. Bingöl balı neden meşhur?

Nerenin balı iyi?

Mersin'in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde Toros Dağları'nın eteğinde rakımda üretilen Eğriçayır balı, Kanada'nın Montreal kentinde Dünya Arıcılık Örgütü ev sahipliğinde düzenlenen 46'ncı Dünya Arıcılık Kongresi'nde 'Dünyanın En İyi Balı' ödülüne alarak Türk balcılığını zirveye taşıdı.

Bingöl balı dünyada kaçıncı?

İstanbul Harbiye Kongre merkezinde 45. Apimondia Dünya Arıcılar Kongresi'nde gerçekleştirilen uluslararası bal yarışmasında 1 bal üreticisi arasından Bingöl yayla balı Türkiye'de birinci Dünya'da ise en iyi ikinci bal seçilmiştir .

En iyi çiçek balı nerede?

Üretildiği bölge: Ayder yaylası, Rize. Rize'nin Ayder yaylasında üretilen bu bal oldukça ünlü ve eşsiz bir özelliğe sahip. Yapılan araştırmalara göre bu yaylada 4 çiçek çeşidi bulunuyor ve bunların içerisindeki 80-90 endemik çiçek sadece bu bölgede yer alıyor.

Bingöl balı meşhur mu?

Her yerde 'Meşhur Bingöl Balı' deriz ve bu meşhurlukla övünürüz. Peki balın neden meşhur olduğunu biliyor muyuz? ... Yüksek rakımlı yaylalarda yetişen ve meşhur Maraş dondurmasına farklı lezzeti ve tadı veren keven otunun Bingöl balına da farklı lezzet ve tadı veren otların başında geldiği ortaya çıktı.

Bingöl'ün balı meşhur mu?

Bingöl balı üzerine çalışmalar yapan Bingöl Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alaattin Yüksel ise, “Bingöl, bal açısından zengin ve kaliteli bir il. 2 yıldır üniversite olarak bölgedeki arıcılarımıza destek veriyoruz ve bulunduğumuz alanda tamamen doğal, organik Bingöl balını hasat ediyoruz.

Turkiyede en iyi bal hangisi?

Akasya balı Kaçkar Akasya balı, diğer ballar arasında en iyi bal çünkü yerleşim alanlarına en az 10 km uzaklıktaki akasya ormanları içerisinde yer alan karakovanlardan elde ediliyor.

Bingöl balı neden meşhur?

Meşhur Bingöl Balı ile ilgili bir araştırma yapan Fırat Üniversitesi Bingöl Meslek Yüksek Okulu (MYO) Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Kutlu, Bingöl'de özellikle Karlıova, Solhan, Kığı ve Adaklı yörelerinde yetişen birçok kır çiçeklerinin olmasına rağmen meşhur Bingöl balının ana kaynağının çok yıllık bitkilerden keven, ...