Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?
  2. Aylıksız izin hizmet süresinden sayılır mi?
  3. Ücretsiz izin çalışma süresinden sayılır mi?
  4. Ücretsiz izin en fazla kaç ay olabilir?

Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

Aylıksız izin hizmet süresinden sayılır mi?

Ücretsiz izin süresinde, emeklilik için gerekli olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak tanımlanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına prim ödenmediğinden, ücretsiz izin süreleriniz emekliliğiniz için gereken 25 yıllık fiili hizmet süresine sayılmaz. 25 yıllık fiili hizmet süresi hesabına fiilen uzun vadeli ...

Ücretsiz izin çalışma süresinden sayılır mi?

Kıdem süresine hangi izinlerin dâhil edileceğine, 4857 sayılı İş Kanunu'nun “yıllık izin bakımından çalışılmış sayılan haller” başlıklı 55. maddesi hükümlerinde yer veriliyor. “Ücretsiz izin” dediğimiz, işçinin talep edip işveren onaylarsa kullandığı izinler de bu hükümler gereği kıdem süresinden sayılmıyor.

Ücretsiz izin en fazla kaç ay olabilir?

Tarafların anlaşması halinde istenildiği kadar aylıksız izin süresi belirlenebilecektir. Pandemi sonrasında ise kanunla 3 aylık izin süresi belirlenmiş olsa da bu süreler 4 kez uzatılmıştır. Cumhurbaşkanı'nın 30 Haziran 2021 tarihine kadar bu süreleri uzatma yetkisi bulunmaktadır.