Antik liman kapalı mı?

İçindekiler:

  1. Antik liman kapalı mı?
  2. Behramkale kapatıldı mı?
  3. Assos neden kapandı?
  4. Behramkale ziyarete açık mı?
  5. Assos ne alınır?

Antik liman kapalı mı?

Turizm merkezi Assos Antik Limanı, 500 gün süreyle kapalı olacak. Önce, 2015'te turistik tesisin çatısına, geçen yıl da yola büyük kaya parçaları düştü. Assos'taki tehlike için AFAD harekete geçti. İncelemelerin ardından antik liman, "afet bölgesi" ilan edildi.

Behramkale kapatıldı mı?

ÇANAKKALE'nin gözde tatil merkezi Assos'daki antik kentin olduğu Behramkale bu yıl turizme kapatıldı. Tatil için bölgeye gidenler geri dönüyor. ... 2000'e uzanan Assos Antik Limanı, Athena Tapınağı, amfitiyatro ile tarihi cami, köprü, kale, taş evler, oteller ve restoranlar ile her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Assos neden kapandı?

Afet bölgesi ilan edilen Çanakkale'deki Assos Antik Limanı'nda bulunan otel ve restoranlar, alana inen yola düşerek tehlike oluşturan büyük kayaların ıslahı için kapatıldı.

Behramkale ziyarete açık mı?

Assos Antik Kenti'nin ziyaret saatleri yaz ve kış döneminde değişmektedir. Yaz dönemi 1 Nisan- 31 Ekim tarihleri arasındadır. Antik kentin açılış saati 08.30, kapanış saati ise 20.00'dır. Kış dönemi ise 31 Ekim- 1 Nisan tarihleri arasında olup açılış saati 08.30, kapanış saati ise 17.30 olarak belirlenmiştir.

Assos ne alınır?

Peynir helvası, yoğurt, ayran, tereyağı, beyaz peynir, kaşar peyniri gibi süt ürünleri gerçekten ayrıcalıklı. Assos'un yerel zeytinyağı ile pişen ev baklavasını ve Behramköy"ün gözlemesini denemelisiniz. Köy halkından özenle örülmüş patikler, dağlardan toplanmış kekik, zeytin yağı ve lavanta satın alabilirsiniz.