Kürtajdan sonra yumurtlama günü değişir mi?

İçindekiler:

  1. Kürtajdan sonra yumurtlama günü değişir mi?
  2. Kürtajdan ne kadar sonra hamile kaldınız?
  3. Kurtajdan sonra ne zaman korunmak gerekir?
  4. Kürtajdan 20 gün sonra hamile kalınır mı?

Kürtajdan sonra yumurtlama günü değişir mi?

Fakat kürtajdan hemen sonra, ilk 15 gün içinde ilişki sırasında korunmak oldukça önemlidir. 15 günden sonra ilişkide korunmaya gerek vardır. Yumurtlama dönemi de, kürtaj işleminden yaklaşık 20 gün sonra tekrar başlayacaktır. Bu yüzden yeniden gebe kalınma ihtimali de yüksek olacaktır.

Kürtajdan ne kadar sonra hamile kaldınız?

Kürtajdan sonra ne zaman hamile kalınır ile ilgili genel bir tarih vermek çok yanlış olur ancak uzman doktorların hem fikir olduğu süre kürtajın üzerinden en az 3 ay geçmesi yönündedir. Kürtajdan sonra hamile kalanlar genellikle bu tarih aralığını beklemektedirler.

Kurtajdan sonra ne zaman korunmak gerekir?

Kürtaj işleminden sonra 15 gün cinsel ilişkiden uzak durmak gerekir. Cinsel birliktelikte vajinal kanama, kasık ağrıları, kişinin psikolojik olarak kendini hazır hissetmemesine bağlı olarak cinsel isteksizlik görülebilir.

Kürtajdan 20 gün sonra hamile kalınır mı?

Kürtaj sonrası ilk yumurtlama genellikle 2-3 hafta sonra olur. Bu süre içinde ilişkiye girilmesi halinde hamilelik oluşabilir. Ancak kürtaj ne de olsa cerrahi bir işlemdir. Kürtaj sonrası rahim kavitesinin iyileşmesi ve toparlanması 3-4 haftayı bulur.