Amasya görüşmelerinden sonra ne oldu?

İçindekiler:

  1. Amasya görüşmelerinden sonra ne oldu?
  2. Mustafa Kemal Paşa ile Salih Paşa arasında yapılan Amasya görüşmelerinin sonuçları nelerdir?
  3. Amasya görüşmeleri kaç protokolden oluşur?
  4. Bilecik görüşmeleri kimler arasında yapıldı?
  5. Amasya görüşmeleri nerede oldu?

Amasya görüşmelerinden sonra ne oldu?

Sonuç: İstanbul Hükümeti ilk kez Milli Mücadele'yi yani Temsil Kurulunu tanımış oluyordu. İstanbul Hükümeti'nin Milli Mücadele'ye karşı olan olum suz tutumu bir süre engellenmiştir. Meclis-i Mebusan'ın toplanması sağlanmış Misak-ı Milli Meclisin onayından geçmiştir.

Mustafa Kemal Paşa ile Salih Paşa arasında yapılan Amasya görüşmelerinin sonuçları nelerdir?

Sonuç ve Önemi İstanbul, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'ni ve Temsil kurulunu tanıdı. Anadolu hareketi İstanbul hükûmetine karşı siyasal bir başarı kazandı. İstanbul, Atatürk'ün deyimiyle Anadolu'ya tabi olmak zorunda kaldı. İstanbul Hükûmeti Temsil Heyetini tanımak istemedi.

Amasya görüşmeleri kaç protokolden oluşur?

Salih Paşa ile Amasya'da 20 Ekimde başlayan görüşmelerimiz, 22 Ekimde sona erdi. Üç gün süren görüşmeler sonunda ikişer sayı olmak üzere beş tane protokol düzenlendi.

Bilecik görüşmeleri kimler arasında yapıldı?

Bilecik'te yapılan görüşmede İstanbul Hükümeti'ni Ahmed İzzet Paşa ile bahriye nazırı Salih Paşa, Ankara Hükümeti'ni ise Mustafa Kemal ile Batı Cephesi Komutanı Miralay İsmet Bey (İnönü) temsil ettiler.

Amasya görüşmeleri nerede oldu?

AMASYA MÜLÂKATI (AMASYA GÖRÜŞMESİ), 20- tarihlerinde İstanbul Hükûmeti temsilcileriyle Millî Mücadele önderleri arasında Amasya'da yapılan görüşmeler.