Diş eti kesilmesi hangi durumlarda yapılır?

İçindekiler:

  1. Diş eti kesilmesi hangi durumlarda yapılır?
  2. Diş eti kesilmesi kaç günde iyileşir?
  3. Diş eti nasıl tedavi edilir?
  4. Diş ve dişeti sağlığı için neler yapmalıyız?

Diş eti kesilmesi hangi durumlarda yapılır?

Periodontal hastalıklar söz konusu olduğunda diş hekimi öncelikle cerrahi olmayan tedavi seçeneklerini uygular. Bu bağlamda diş temizliği, derin temizlik, küretaj yapabilir. Bunlar işe yaramadığında, yeterli olmadığında ise diş etlerinde oluşan cepçikleri küçültmek için diş eti kesimine başvuracaktır.

Diş eti kesilmesi kaç günde iyileşir?

Çoğu insan bu işlemi yapmaktan korktukları için lokal anestezi uygulanarak korkularının önüne geçilmektedir. İşlem sonrasında kişinin yapısal özelliklerine bağlı olarak genellikle iyileşme süreci kısa sürmektedir. Ortalama 10 – 14 veya 21- 28 gün gibi farklılıklarla iyileşme süreci değişmektedir.

Diş eti nasıl tedavi edilir?

İlerlemiş diş eti hastalığı (periodontitis) tedavisi nasil yapilir? Tedavi size uygun diş fırçalama ve diş ipi kullanma tekniklerinin öğretilmesi ile başlar. Daha sonra ki basamak ise doktorunuz tarafından dişleriniz üzerindeki ve kök kısmındaki iltihapların kazınarak temizlenmesidir. Buna küretaj tedavisi denir.

Diş ve dişeti sağlığı için neler yapmalıyız?

Diş Eti Sağlığı Nasıl Korunur?
  1. Düzenli Ağız İçi Bakım. Dişleri fırçalamak, bakım suyu kullanmak, düzenli olarak diş ipiyle detaylı temizlik gibi ağız içi bakım adımları, sadece dişlere yapılıyormuş gibi görünse de aslında tüm ağız içini de doğrudan etkiler. ...
  2. Doğru Ürün Seçimi. ...
  3. Düzenli Kontrol.