Iskan nasıl alınır 2020?

İçindekiler:

  1. Iskan nasıl alınır 2020?
  2. Iskan nasil alinir 2021?
  3. Iskan bedelini kim öder?
  4. Iskan olup olmadığı nereden öğrenilir?
  5. Tek daire olarak iskan alabilir mi?

Iskan nasıl alınır 2020?

İskan belgesi için gerekli bilgiler şu şekildedir; Belgeleri ile ilgili belediyelere başvuru yapılarak, iskan izinleri alınabilir. Ruhsat ve eklerine tam uygunluk, tasdikli proje ve istenilen evraklarla birlikte, yapı kullanım izni alınabiliyor.

Iskan nasil alinir 2021?

Müteahhit kişi veya firma inşaatı bitirdikten sonra bu izni almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunabiliyor. Başvurunun ardından iskan için mal sahibinin müracaatı üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediği tespit ediliyor.

Iskan bedelini kim öder?

Söz konusu iskan masrafının ödemesi ise, iskan ruhsatını alan kişiye ait oluyor. Genel olarak iskan ruhsatını almak müteahhitlerin sorumluluğunda kabul edilse de, satış veya kat karşılığı sözleşmesinde bu konuyla ilgili bir madde yer alıyorsa bu madde uygulanıyor.

Iskan olup olmadığı nereden öğrenilir?

Bir yapının iskanlı olup olmadığını sorgulamak için yapının yer aldığı ilçenin belediyesindeki İmar Müdürlükleri birimine müracaat edilebilir yada tapu sahibi e devlete giriş yaparak kolaylıkla tapunun iskanlı olup olmadığını görebilmektedir.

Tek daire olarak iskan alabilir mi?

Bireysel olarak iskan belgesini alabilmek mümkün olmuyor. İskan belgesini alabilmek için sadece müteahhitte olan belgelerin ilgili idarelere verilmesi gerekiyor.