Araç sigortası günü geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Araç sigortası günü geçerse ne olur?
  2. Zorunlu trafik sigortası geçerse ne olur?
  3. Trafik sigortası gecikme cezası var mı?
  4. Zorunlu trafik sigortası yoksa hangi ceza alınır?
  5. Trafik poliçesi satıştan sonra kaç gün geçerli?

Araç sigortası günü geçerse ne olur?

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, yaptırılmazsa ya da yenileme süresi dolduğu halde yenilenmezse uygulanan ceza sistemi, gecikme cezası adı altında uygulanır. Bu ceza, farklı yaptırım uygulamaları ile işleme alınabilmekte olup genel olarak; sigortalı araç sahibi ya para cezasına çarptırılır ya da trafikten men edilir.

Zorunlu trafik sigortası geçerse ne olur?

Poliçe yaptırmanız gereken günün ertesi günü trafik sigortası yeniletmeniz durumunda %5 oranında ceza ödemeniz gerekecektir. Geciktirdiğiniz her 30 gün için ise ödeyeceğiniz tutar %5 oranında artar. Ödenecek olan trafik sigortası cezası gecikme zammı P oranı ile sınırlandırılmıştır.

Trafik sigortası gecikme cezası var mı?

Trafik sigortası cezasına uygulanan gecikme faizleri, ilk ay için %5, ikinci ay için %10, üçüncü ay için ise %15 oranındadır. Bir diğer ifadeyle trafik sigortası yaptırmadığı için 144 TL'lik ceza alan araç sahipleri, cezalarını üç ay boyunca ödememeleri durumunda 166 TL ödemek zorunda kalır.

Zorunlu trafik sigortası yoksa hangi ceza alınır?

Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası Nedir? 2021 yılında ödeyeceğiniz trafik sigortası yaptırmama cezası 144 TL olarak uygulanmaya başladı. Buna göre cezasını 15 gün içerisinde peşin ödeyen araç sahipleri % 25 indirimden faydalanarak 108 TL ödüyor.

Trafik poliçesi satıştan sonra kaç gün geçerli?

İkinci El Araçlar İçin Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırma Süresi. İkinci el araç alımlarında, sigorta yaptırmak için araç sahiplerinin 15 gün süresi oluyor. Noterde gerçekleşen devir işlemlerinin ardından aracın yeni sahibine 15 gün mühlet verilerek Zorunlu Trafik Sigortası'nı yaptırması bekleniyor.