Tevzi edilen dava ne demek?

İçindekiler:

  1. Tevzi edilen dava ne demek?
  2. Tevzi edilmek ne demek?
  3. Mahkemede ilk açılış ne demek?
  4. Tevzi memuru ne demek?
  5. Tevzin kelimesinin anlamı nedir?
  6. Tevzi bürosu ne demek?

Tevzi edilen dava ne demek?

Tevzi formu, dava veya işlerin hangi mahkemeye veya hukuk dairesine gönderildiğini gösteren ve başvuru sahibine verilen alındı belgesidir. ... Başka yer tevzi bürosu, ilgili mahkemeye doğrudan tevzi yapar ve teslim aldığı evrakı elektronik ortama aktarır, fizikî evrakı da gecikmeksizin ilgili mahkemeye gönderir.

Tevzi edilmek ne demek?

Vez, dağıtmak, vermek, iletmek anlamına gelirken, tevzi etmek fiilinin ilk anlamı bir şeyi sahibine geri vermektir.

Mahkemede ilk açılış ne demek?

Cevap: İddianamenin değerlendirilmesi sonrası açılış, UYAP veya e-devlet sisteminde ceza davaları için görünen bir ibaredir. Hakkınızda iddianameyle bir ceza davası açılmış görünüyor. İddianame mahkeme tarafından kabul edilmiş bu aşamadan sonra duruşmaya hazırlık işlemleri yapılır.

Tevzi memuru ne demek?

Tevzi memuru, dava dilekçesini ayrıntılı biçimde okuyarak davacı, davalı, dava türü, dava esas değeri, mahkeme türü ve delil bilgilerini UYAP tevzi ekranına yazmak suretiyle tevzi kayıt işlemini tamamlar. Sistem kayıt işlemine tevzi numarası verir.

Tevzin kelimesinin anlamı nedir?

(ﺗﻮﺯﻳﻦ) i. (Ar. vezn “tartmak”tan tevzіn) Denk duruma getirme, denkleştirme.

Tevzi bürosu ne demek?

adliyelerde, dava açmak için iki kez uğranılan yer. ilkinde; davanın tarafları, konusu vs. sisteme girilir. ikincisinde yani harcınızı yatırdıktan ve harç makbuzunuzu ibraz ettikten sonra ise davanızın hangi mahkemeye düştüğünü belirler. adı üstünde, dosyaları mahkeme mahkeme tevzi eder, dağıtır.