Uşak il olmadan önce nereye bağlıydı?

İçindekiler:

  1. Uşak il olmadan önce nereye bağlıydı?
  2. Uşak ili nereye bağlı?
  3. Uşak güneyde midir?
  4. Uşak'ta hangi beylik vardı?
  5. Uşak ilinin kaç tane ilçesi var?
  6. Uşak ilçeleri nelerdir?
  7. Uşak merkeze bağlı kaç köy var?

Uşak il olmadan önce nereye bağlıydı?

15 Temmuz 1953 tarihine kadar Kütahya`nın ilçesi olan Uşak, kendisine bağlı Sivaslı, Ulubey, Banaz ve Karahallı bucaklarının ilçe haline getirildiği düzenlemeyle il olmuştur. Aynı tarihe kadar Manisa`nın ilçesi olan Eşme ilçesi de (Güre, Sirge ve İnay bucaklarıyla birlikte), Uşak`a bağlanmıştır.

Uşak ili nereye bağlı?

Şehir Hakkında; Ege ve İç Anadolu Bölgesi'nde bir geçit oluşturan Uşak, kuzeyde Kütahya, doğuda Afyonkarahisar, güneyde Denizli ve batıda Manisa ile komşudur.

Uşak güneyde midir?

Coğrafi Yapısı Uşak Belediyesi Coğrafi Yapısı Kuzeyde Kütahya, doğuda Afyon, güneyde Denizli ve batıda Manisa illeri bulunmaktadır. 5 341 km 2alana sahip olan Uşak yüzölçümü itibariyle iller sıralamasında plaka numarası gibi 64. sıradadır.

Uşak'ta hangi beylik vardı?

Beylikler döneminde Germiyanoğulları'na tabi olan Uşak ve çevresi, 1391'de Yıldırım Bayezid'in Germiyanoğulları hakimiyetine son vermesi ile Osmanlılara dahil olmuş, Fetret Devrinde beylikler tekrar canlanmış, 1429 yılında Germiyanoğulları' nın son hükümdarı II.Yakup Bey' in vasiyeti ile Osmanlı Devletine kalmıştır.

Uşak ilinin kaç tane ilçesi var?

2020 verilerine göre toplam nüfusu 370.509 olan Uşak ili, İç Anadolu ve Ege Bölgesi arasında bir geçiş sahiptir. 1.309 metre karelik alana sahip olan bu ilin, Merkez ilçe ile birlikte toplam 6 tane ilçesi bulunmaktadır. Ayrıca nüfusun %77.88 şehirlerde %22.12'i ise kırsal alanlarda yaşamaktadır.

Uşak ilçeleri nelerdir?

Uşak ilinin ilçeleri şunlardır:
  • Uşak (il merkezi)
  • Banaz.
  • Eşme.
  • Karahallı
  • Sivaslı
  • Ulubey.

Uşak merkeze bağlı kaç köy var?

Yüzölçümü 5.556 olan Uşak ili, 906 metrelik bir rakıma sahiptir. TÜİK verilerine göre, Uşak ilinin merkez ilçesi ile birlikte toplam 6 ilçesi, 11 belediyesi ve bu belediyelerde 72 mahalle ve 245 tane köyü vardır.