Menü mü mönü mü nedir?

İçindekiler:

  1. Menü mü mönü mü nedir?
  2. Traş olmak nasıl yazılır?
  3. Menü nasil yazilir TDK?
  4. Tıraş TDK nasıl yazılır?
  5. Kalem Tıraşta ı var mıdır?
  6. Şarj cihazının diğer adı nedir?

Menü mü mönü mü nedir?

Bazı örneklerde görülen "mönü" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "menü"dür. MENÜ ANLAMI NEDİR? Türk Dil Kurumu'na göre menü; yemek listesi, komut veya seçenek listesi anlamlarını taşımaktadır.

Traş olmak nasıl yazılır?

Bu kelimenin “tıraş mı, traş mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı tıraş şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Yıllardır aynı berberde tıraş olur.”

Menü nasil yazilir TDK?

Fransızcada “menu” şeklinde yazılır ve “mönü” şeklinde okunur. Bu sebepten dolayı Türkçeye, Türk Dil Kurumu mönü diye kaydetmiştir. Fakat daha sonra Türkçenin dil ve ağız alışkanlığı göz önünde bulundurularak menü diye düzeltilmiştir. Şuanda doğru kullanım şekli menüdür ve Türkçede mönü diye bir kelime bulunmamaktadır.

Tıraş TDK nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı 'tıraş 'tır. Günümüzde genellikle 'traş' olarak yazılmakta ve hala birçok kişi tarafından yanlış olarak bilinmektedir.

Kalem Tıraşta ı var mıdır?

Doğru kullanımı Kalemtıraş şeklinde olmalıdır.

Şarj cihazının diğer adı nedir?

Pil şarj cihazı veya şarj cihazı, ikincil bir hücreye veya şarj edilebilir bir pile elektrik akımını zorlayarak enerji vermek için kullanılan bir cihazdır. Adaptör en bilinen örneğidir.