Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?

İçindekiler:

  1. Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?
  2. BTK ya nasıl girilir?
  3. BTK akademi nasıl kullanılır?
  4. BTK Nedir şikayet?
  5. PTT hangi Bakanliga bagli?
  6. Telefon hatları Hangi Bakanlığa Bağlı?
  7. Internet kurulunu hangi kurum kurdu?

Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?

Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'dır. 5018 sayılı kanunda düzenleyici ve denetleyici kurumlar arasında gösterilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ile elektronik haberleşme ve ileşitim sektöründe denetleme, düzenleme, uzlaştırma ve ...

BTK ya nasıl girilir?

BTK Akademi Eğitim Portaline Web üzerinden erişim https://www.btkakademi.gov.tr üzerinden sağlanmaktadır. Portal üzerinde Giriş sayfasındaki “e-devlet Şifresi ile giriş” butonuna basarak Portala giriş yapabilirsiniz.

BTK akademi nasıl kullanılır?

Kampanyaya SMS kanalı ile kayıt olmak için, "BTK Akademi" yazıp 5555'e SMS gönderilmelidir. Kampanya kapsamında sunulan ücretsiz kullanım haklarının tanımlanması akabinde abonelere SMS ile bilgi verilecek olup, bu SMS sonrasında ilgili kampanya kapsamında sunulan faydalar kullanılabilecektir.

BTK Nedir şikayet?

Siber dünyadaki düzenlemelerin resmi adresi olan BTK şikâyet başvurularını değerlendirerek gerekli hukuki yaptırımları uygular. BTK'dan şu hizmetleri alabilirsiniz; ... Tüketici Şikâyeti gönderme. Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri.

PTT hangi Bakanliga bagli?

PTT
Önceki kurumlarPosta İşletmesi Genel Müdürlüğü Posta, Telgraf ve Telefon Umum Müdürlüğü
TürüPosta örgütü
BağlılığıTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Üst kuruluşTürkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
9 satır daha

Telefon hatları Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu.

Internet kurulunu hangi kurum kurdu?

Internet'in ortaya çıkışı Amerikan Federal Hükümeti Savunma Bakanlığı'nın araştırma ve geliştirme kolu olan 'Savunma İleri Düzey Araştırma Projeleri Kurumu'na (DARPA-Defence Advanced Research Project Agency) dayanmaktadır.