Şamil olmak üzere Fekkine karar verilmiştir nedir?

İçindekiler:

  1. Şamil olmak üzere Fekkine karar verilmiştir nedir?
  2. Haczin Fekkine karar verilmistir ne demek?
  3. Haczin fekki nasıl kaldırılır?
  4. Maaş fek nedir?
  5. Tapuda icra kaç günde kalkar?
  6. Banka haciz fek masrafı ne kadar?

Şamil olmak üzere Fekkine karar verilmiştir nedir?

English translation: so as to include. "Bu kez borçlu adına kayıtlı taşınmaz üzerine konulan haczin iş bu dosyamıza şamil olmak üzere FEKKİNE (KALDIRILMASINA) karar verilmiştir." Kısaca mahkeme konulan haczin kaldırılmasını istiyor, burada 'şamil olmak üzere' yi nasıl çevireğiz, şamil kapsamak, dahil olmak anlamında.

Haczin Fekkine karar verilmistir ne demek?

Haczin fekki, para ve teminat borcu için haczedilen bir mal üzerindeki haczin kaldırılması demektir. Bu da borcun ödenmesi, haczin başka bir mal üzerine nakli veya haciz için kanunî bir engelin ortaya çıkması sebebiyle verilecek mahkeme kararı gibi usullerle gerçekleşir (bk.

Haczin fekki nasıl kaldırılır?

Borcun tamamen ödenmesi haciz işleminin kaldırılması için gereklidir. Borç tamamen ödendikten sonra borçlunun ilgili kuruma bir dilekçe yazarak haciz işleminin kaldırılmasını talep etmesi gerekir. Bu şekilde hesaba uygulanan haciz kaldırılabilir.

Maaş fek nedir?

Fekki kelimesi, fek edilen anlamına gelir. Genellikle alınan bir borç için verilen teminatlarla ilgili bir durumdur. İpotek olarak gösterilen malların veya paraların borcunu ödeyen kişiye geri verilmesi anlamını taşır.

Tapuda icra kaç günde kalkar?

İcra ve İflas Kanunu madde 110 Bir malın satılması kanuni müddet içinde istenmez veya icra müdürü tarafından verilecek karar gereği gerekli gider onbeş gün içinde depo edilmezse veya talep geri alınıp da kanuni müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar.

Banka haciz fek masrafı ne kadar?

89/1 İhbarname Talebi: Borçlunun kişi ve kurumlardan olan alacaklarının haczi için ilgililerine İİK.89/1 Haciz ihbarnamesi gönderilmesi taleplerinin oluşturulması için ekrandaki ilgili alanlar doldurulur ve talep oluşturulur. (Gönderiler için fiziki tebligat ücreti ve cevap için masraf tutarı olan 28,00 TL.