Ibni Sina felsefesi nedir?

İçindekiler:

  1. Ibni Sina felsefesi nedir?
  2. Farabi varlıkları kaça ayrılır?
  3. Ibni Sina kimden etkilenmiştir?
  4. Farabi ne demiş?
  5. Farabi Ne Diyor?

Ibni Sina felsefesi nedir?

İbni Sînâ, felsefeyi iki temel kısma ayırıyor: Nazarî hikmet, amelî hikmet. Nazarî (teorik) hikmet; tabiat felsefesi, matematik ve metafizik olarak üçe ayrılırken, amelî (pratik) hikmet de siyaset, ekonomi ve ahlâk olarak üçe ayrılmaktadır.

Farabi varlıkları kaça ayrılır?

Farabi'nin metafizik öğretisinde varlıklar, “zorunlu varlık” ve “mümkün var- lık” adlı iki grupta yer alır. Zorunlu varlık kendi varlığını zorunlu olarak dayatan, kendi başına varolan Tanrı'ya karşılık gelir.

Ibni Sina kimden etkilenmiştir?

İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı. ... Samanoğulları sarayı kâtiplerinden Abdullah Bin Sina'nın oğlu olan İbn-i Sînâ (Batı'da Avicenna adıyla tanınır), babasından, ünlü Bilgin Natili'den ve İsmâil Zâhid'den ders aldı.

Farabi ne demiş?

Hiçbir şey kendi kendinin nedeni olamaz, çünkü nedenin kendisi oluşandan öncedir. İyi bir insan öldüğünde ona ağlamayın. Asıl onu kaybeden topluma ağlayın. Evvela doğruyu bilmek gerektir. Doğru bilinirse yanlış da bilinir ama evvela yanlış bilinirse doğru bilinmez.

Farabi Ne Diyor?

FARABi: "Hiç bir şey kendi kendisinin nedeni olamaz. Çünkü, nedenin kendisi, oluşandan öncedir." "Hiç bir şey kendiliğinden yok olmaz, böyle olsaydı, var olmazdı." "Erdemlerin en büyüğü bilimdir."