Epilasyon yaptırmak zararlı mıdır?

İçindekiler:

  1. Epilasyon yaptırmak zararlı mıdır?
  2. Lazer yüzü yakar mı?
  3. Lazer epilasyon kemiklere zarar verir mi?
  4. Epilasyon yaptırmak günah mıdır?
  5. Lazer epilasyon yüze zarar verir mi?
  6. Lazer epilasyon olan kemoterapiye engel mi?
  7. Kadınların kıllarını alması günah mı?

Epilasyon yaptırmak zararlı mıdır?

Epilasyon sağlık açısından bir problem teşkil etmeyen bir yöntemdir. Zarar vermesi ancak bazı önemli detaylara dikkat edilmemesi hâlinde gerçekleşir. Bunların başında yapılan yerin hijyenik olmaması ve yapan kişinin konusunda uzman olmamasıdır. Hijyen çok önemlidir zira enfeksiyon kapma riski çok fazladır.

Lazer yüzü yakar mı?

Lazer epilasyondan sonra ciltte eritem (ciltte kızarıklık), ödem ve kabarcıklar gözlemlenebilir. Bu etkiler kısa süre sonra (yaklaşık birkaç saat sonra) kendiliğinden geçer. Uygun olmayan dalga boyları ile ve/veya hatalı dozlarla yapılan lazer epilasyondan sonra ciltte yanık leke ve kalıcı iz oluşabilir.

Lazer epilasyon kemiklere zarar verir mi?

Çünkü lazer epilasyonda yapılan lazer atışları sadece cildin üst katmanlarına kadar gidecek şekilde tasarlanmıştır. Cilt altındaki dokulara veya organlara herhangi bir etkisi ve zararı bulunmamaktadır.

Epilasyon yaptırmak günah mıdır?

Caizdir. Vücutta alınması gereken tüylere yönelik bir şey ise caiz olur. Burada kişiye başkası yapıyorsa yaptıran kişinin mahrem yerleriyle mi ilgili başka yerlerle mi ilgili ona göre değişir. Mahrem yerlere başkasının lazer epilasyon yapılıyorsa bu haramdır.

Lazer epilasyon yüze zarar verir mi?

Bu işlem, kıl kökü dışında dokulara veya cilt yüzeyine herhangi bir zarar vermemektedir. Lazer epilasyon, kişinin cilt tipine, kıl yapısına ve rengine göre uygun enerji değerleri ile yapıldığından yan etkisi olmamaktadır.

Lazer epilasyon olan kemoterapiye engel mi?

Açıklama : Lazer epilasyonda sağlam dokulara zarar gelmediği için ve bağışıklık sistemi üzerine herhangi bir etkisi olmadığından dolayı kanser ve kanser tedavileriyle lazerin hiçbir bağlantısı yoktur.

Kadınların kıllarını alması günah mı?

Aynı şekilde kadının bacağındaki kılları gidermesinde de bir mahzur yoktur. Çünkü bu kaş gibi bir uzuv mesabesin de değildir. Fıkıh kitaplarına baktığımızda şu hükmü görmekteyiz: ... Erkeklerde görülen sakal, bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması câizdir.