Intaç açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. Intaç açılımı nedir?
  2. Intaç edilmek ne demek?
  3. Intac ne demek Osmanlıca?
  4. Haybet ne demek?
  5. Intaç tarihi ne?
  6. Muhalat ne demek?
  7. Barış ne demek Türk Dil Kurumu?
  8. Erham ne anlama gelir?
  9. Fiili ihracat intaç nedir?
  10. Muhalat ne demek Osmanlıca?
  11. Barış neye denir?
  12. Barış eş anlamlı ne demek?
  13. Erham ne demek Osmanlıca?
  14. Erham ne demek TDK?

Intaç açılımı nedir?

Intaç açılımı nedir? a. (inta:cı) esk. Bir işi sonuçlandırma, sona erdirme, bitirme.

Intaç edilmek ne demek?

1. Sonuçlandırma, sonunu alma, bitirme: “İntâc-ı da'vâ.” “İntâc-ı kelâm.” 2. (Bir şey diğer bir şeyin olması sonucunu) Doğurma, meydana gelmesine sebep olma.

Intac ne demek Osmanlıca?

intac / intâc Neticelenme. Husule getirme. Sona erdirme. Doğurma, meydana getirme.

Haybet ne demek?

(ﺧﻴﺒﺖ) i. (Ar. ḫaybet) Ümîdi boş çıkma, hayal kırgınlığına uğrayıp meyus olma, yeis: Bu haybetler, bu hüsranlar bütün senden, bütün senden / Nasıl tâ arşa yükselmez ki me'yûsâne bir şîven (Mehmet Âkif).

Intaç tarihi ne?

Bazı gümrük beyannamelerinde intaç tarihi 2-3 aya kadar geriye dönük olarak açıklanabilmektedir. ... Bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı'nın görüşü; “ihracat işlemleri iç gümrüklerde yapılan ihracat teslimlerinde, gümrük beyannamesinin sınır gümrüklerince kapatıldığı tarih, ihracatın gerçekleştiği tarih olarak kabul edilir.

Muhalat ne demek?

muhalat / muhâlât (Tekili: Muhal) Mümkün olmayanlar.

Barış ne demek Türk Dil Kurumu?

Barış sözcüğünün TDK' da bulunan anlamları; Barışmak eylemi. Savaş halinin bitmesinin bir anlaşma ile belirtilişinin ardındaki durum, hazar, sulh. ... Karşılıklı hoşgörü, anlayış ve karşılıklı uyum ile oluşturulan ortam anlamları bulunmaktadır.

Erham ne anlama gelir?

(ﺍﺭﺣﻢ) sıf. (Ar. raḥmet “bağışlamak, merhametli olmak”tan erḥam) Çok (daha, en, pek) merhametli: “Erhamü'r-râhimin: Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah.” Dâd-âver-i erham ki çıkar arşa duâsı (Nâilî).

Fiili ihracat intaç nedir?

İntaç (fiili İhracat) Tarihi: İhraç konusu emtianın gümrük mevzuatı hükümleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Bölgesi'nde muayenesinin yapılıp yurt dışı edilecek araçlara yüklenmesi ve gümrük mevzuatınca fiili ihracat olarak kabul edilecek sair çıkışları ifade etmektedir.

Muhalat ne demek Osmanlıca?

muhalat / muhâlât (Tekili: Muhal) Mümkün olmayanlar.

Barış neye denir?

Barış kelimesi genel anlamda düşmanlığın olmaması anlamında kabul görülür. Başka bir anlatımla kötülükten, kavgalardan, savaşlardan kurtuluş, uyum, birlik, bütünlük, sükunet, sessizlik, huzur içinde yaşamak olarak da tanımlanabilir.

Barış eş anlamlı ne demek?

Eş anlamlı kelimeler aynı anlam barındırdığı için birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Barış kelimesinin yakın anlamı ve eş anlamı ise sulh, hazar, musalaha kelimeleridir.

Erham ne demek Osmanlıca?

erham / erhâm (Tekili: Rahim) Döl yatakları, rahimler. Yakın hısımlar, akrabalar.

Erham ne demek TDK?

(ﺍﺭﺣﻢ) sıf. (Ar. raḥmet “bağışlamak, merhametli olmak”tan erḥam) Çok (daha, en, pek) merhametli: “Erhamü'r-râhimin: Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah.” Dâd-âver-i erham ki çıkar arşa duâsı (Nâilî).