Tekmil etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Tekmil etmek ne demek?
  2. Tekmil vermek ne demek TDK?
  3. Kışlamak ne?
  4. Tekmil nedir örnek?
  5. Tekmil kimlere verilir?
  6. Fava tekmil ne demek?
  7. Askeriyede tekmil vermek ne demek?
  8. 25 kısım tekmili birden ne demek?
  9. Hudut tekmili nedir?

Tekmil etmek ne demek?

1. Tamamlama, bitirme. 2. sıf. Bütün, eksiksiz: Bahçede güller kan ağlıyordu tekmil / Bir fenâ gün ki olası gibi değil (Ahmet M.

Tekmil vermek ne demek TDK?

Tam tekmil, 'Tam duruma getirme, sona erdirme ya da bitirme' gibi anlamlara üzerinden ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Askerde herhangi bir durum ile ilişkili olarak tam bir bilgi vermek şeklinde öne çıkmaktadır. Ayrıca askerlerin nöbet değişimi kapsamında da yine dile getirdiği bazı kalıplar cümleleri anlatır.

Kışlamak ne?

kışlamak anlamı Kış olmak: Bu yıl erken kışladı. 2. Kışı bir yerde geçirmek: "Armudu taşlayalım / Dibinde kışlayalım." -Halk türküsü.

Tekmil nedir örnek?

1. Tamamlama, bitirme. 2. sıf. Bütün, eksiksiz: Bahçede güller kan ağlıyordu tekmil / Bir fenâ gün ki olası gibi değil (Ahmet M.

Tekmil kimlere verilir?

Tören amiri uğurlamaya gelen en yüksek rütbeliye tekmil verir ve uğurlamaya gelen en yüksek rütbeli amir burada öğrenciye hitap eder (Ses düzeni kurulması gerekir), akabinde geriye dön ve trene bin komutları ile öğrenci seri şekilde trene biner.

Fava tekmil ne demek?

rakı sofralarına dair bir izmir ritüelidir.tepsiyle gelen mezelerden seçilen fava tepsideki haliyle alınırsa pek lezzetsiz kuru bir yiyecektir.garsona "tekmil yaptır çoocum"dersiniz.o da favayı size iki dakika içinde güzelce halis zeytinyağıyla bezenmiş,biraz dereotu eklenmiş halde geri getirirki bu duruma biz ...

Askeriyede tekmil vermek ne demek?

Askerlikte ast rütbeli askerin, üst rütbeli askere bir iş, olay yada durum hakkında bilgi vermesi yada kendi künyesini söylemesidir. ...

25 kısım tekmili birden ne demek?

"Bütünüyle, tamamen" anlamında kullanılan bir deyim.

Hudut tekmili nedir?

hudutta görev yapan takım komutanı veya üstü rütbelilerin, komutanlarını karşıladıklarında vermeleri gereken tekmildir: "asil türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, sorumluluk bölgemde korumakla görevli birliğim, vatan ve millet uğruna, seve seve can vermeye hazırdır komutanım!"