Müddet nedir ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Müddet nedir ne anlama gelir?
  2. Mühlet ne anlama gelir?
  3. Müddet ne demek cümle içinde?
  4. Müddet kelimesinin kökü nedir?
  5. Marka Tescil müddet ne demek?
  6. Konkordato başarısız olursa ne olur?
  7. Geçici mühlet kararı ne demek?
  8. Yun fanila ne demek?
  9. Asker fanila nedir?
  10. Müddet türemiş mi?
  11. Mühlet mi müddet mi?
  12. Konkordato projesi kabul edilmezse ne olur?
  13. Konkordato sürecinde faiz işler mi?
  14. Fanila mı fanila mı?
  15. Fanila ile atlet arasındaki fark nedir?

Müddet nedir ne anlama gelir?

Bir şeyin, bir olayın başı ile sonu arasında geçen zaman aralığı, zaman bölümü, süre. Bir müddet beraber gittikten sonra vedalaşıp ayrılmışlar.

Mühlet ne anlama gelir?

(ﻣﻬﻠﺖ) i. (Ar. muhlet) Bir işin yapılması veya bir borcun ödenmesi için verilen belirli süre, vâde, mehil: Âlemin yaptığını yapacağız. Borcumuzu vermeyeceğiz, mühlet isteyeceğiz (Burhan Felek). ѻ Mühlet vermek: Belli bir süre belirlemek: Tam iki sene verildi mühlet / Bütün âşıklar düştü ümîde (Yusuf Z.

Müddet ne demek cümle içinde?

1. Bir şeyin, bir olayın başı ile sonu arasında geçen zaman bölümü, süre: Olmuş tutalım müddet-i ârâmı da mümted / Âkıl nice temyîz-i reh-i hayr u şer eyler (Nef'î'den). ... Zaman, vakit, süre: Marazî şiirler yazmak modası uzun müddet sürdü (Ahmet Hâşim).

Müddet kelimesinin kökü nedir?

Arapça mdd kökünden gelen muddat مدّة "zaman veya mekânda uzunluk, yayılım, süre" sözcüğünden alıntıdır.

Marka Tescil müddet ne demek?

Türk Patent Enstitüsü'nden tescili alınan marka, 10 yıllık süre için tescil edilmektedir. ... Belirtilen sürelerde markanın yenileme işlemi yapılmama durumunda marka MÜDDET aşamasına girer ve hükümden düşer. Yani yenilenmeyen markalar iptal olurlar ve iptal olmuş bir marka üzerinde hiçbir hak iddia edilemez.

Konkordato başarısız olursa ne olur?

Borçlu, özel olarak mahkemenin onayını gerektiren kurallara ya da konkordato komiserinin ihtarına aykırı davranırsa, mahkeme tarafından borçlunun malvarlığı üzerinde tasarruf yetkisinin kısıtlanmasına veya İİK. 292 madde düzenlemesi gereği, konkordato talebinin reddedilerek, eğer borçlu iflasa tâbi bir kişi ise ...

Geçici mühlet kararı ne demek?

2) Alacaklının «konkordato işlemlerinin başlatılmasını» istemiş olması halinde, İİK'nın 286 ncı maddesinde öngörülen belge ve kayıtları, mahkemenin vereceği makul süre içinde ve eksiksiz olarak sunması halinde «geçici mühlet kararı» verilir. Geçici mühlet üç aydır.

Yun fanila ne demek?

giydiğinizde bir zırh giymiş havası veren giyecek. fanilanın yünlüsü. genelde sarı veya açık sarı renkte olurlar. kışın sürekli giydiğiniz takdirde havalar ısındığı zaman bile giymeye devam edersiniz, çünkü o artık sizin vücudunuzun bir parçası olmuştur.

Asker fanila nedir?

* Askerler için yarım kollu fanila çeşididir. * Kamuflaj gömleği altına giyilmesi zorunlu haki fanila'dır. ... * TSK standartlarına uygundur.

Müddet türemiş mi?

Daha sık duyduğumuz “müddet” Arapçada “uzadı” anlamına gelen “madda” fiilinden türemiş ve “uzunluk, süre” anlamına geliyor.

Mühlet mi müddet mi?

Bu kelimenin mühlet mi, müddet mi? olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı mühlet şeklinde olmalıdır.

Konkordato projesi kabul edilmezse ne olur?

İİK 302. madde uyarınca yapılacak alacaklılar toplantısında borçlunun konkordato projesi kabul edilmez ise, anlaşma yapmış olan rehinli alacaklıların borçluyla akdetmiş bulundukları anlaşmalar ve anlaşma yapmamış olan rehinli alacaklılar için hazırlanmış olan ödeme planı geçerli hale gelmez.

Konkordato sürecinde faiz işler mi?

7101 sayılı Kanunun 22 maddesi ile faiz konusu 294/3 maddesi hükmünde şöyle düzenlenmiştir; “Tasdik edilen konkordato projesi aksine hüküm içermediği takdirde kesin mühlet tarihinden itibaren rehinle temin edilmemiş her türlü alacağa faiz işlemesi durur”. ...

Fanila mı fanila mı?

Yazılışı fanila olmasına rağmen, halk ağzında fanile veya fanle olarak da bilinmektedir. Fanila genellikle ince pamuk ipliğinden dokunur ve ten üzerine giyilir.

Fanila ile atlet arasındaki fark nedir?

Peki fanila ve atlet arasındaki fark nedir? Fanila, iç giyimde kullanılan bir üst parçasıdır. Kışın soğuklardan yazın ise aşırı terlemeden kaçınmak amacıyla kullanılır. Eğer, fanila atlet farkı ne diye soracak olursanız atlet askılı bir modeldir, fanila ise yarım kollu bir iç giyim ürünüdür.