Kasko sigortası nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Kasko sigortası nedir kısaca?
  2. Kasko hangi sigorta türüdür?
  3. Kasko sigortası ne amaçla yapılır?
  4. Kasko tipi nedir?
  5. Kasko sigortası ne zaman başlar?
  6. Kasko ve trafik sigortası nedir?
  7. Standart kasko neleri kapsar?
  8. Kasko kimin zararını karşılar?
  9. Kasko sigortası sözleşme türleri nelerdir?
  10. Araç kasko neleri kapsar?
  11. Kasko ne zaman devreye girer?
  12. Kasko ve trafik sigortası aynı mı?
  13. Full kaskoda neler var?

Kasko sigortası nedir kısaca?

Kasko sigortası aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alan isteğe bağlı bir sigorta türüdür.

Kasko hangi sigorta türüdür?

Kasko; sigorta sahibini ve aracını trafikte karşılaşabileceği her türlü riske karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür. Söz konusu riskler; trafik kazaları sonucu oluşan hasarlar, aracın yanması, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi ve ferdi zararların oluşmasıdır.

Kasko sigortası ne amaçla yapılır?

Kasko, otomobil sigortalarından bir tanesidir ve amacı, sigorta ettirene ait aracın uğrayacağı zararların karşılanmasını sağlamaktır. Herhangi bir motorlu kara taşıtının sigortalının iradesi dışında hasara uğraması, yanması, çalınması v.b. durumlarda, sigortalıya tazminat ödenmesini sağlamak için yapılır.

Kasko tipi nedir?

Türkiye Sigortalar Birliğinin (TSB'nin) belirlemiş olduğu genel şartlara göre; Dar Kasko, Kasko, Genişletilmiş Kasko ve Tam Kasko olmak üzere, temel olarak 4 çeşit kasko ürünü bulunmaktadır. Bu isimler altında çıkartılan tüm kasko ürünleri, TSB'nin belirlemiş olduğu teminat kapsamını içermek zorundadır.

Kasko sigortası ne zaman başlar?

Kasko poliçeleri genellikle öğlen 12.00'de başlar ve 365 gün sonra öğlen 12.00'de sona erer. Yani kasko süresi, poliçe ile belirlenen gün başlar ve aksi belirtilmediği sürece tam 365 gün sürer. Ancak burada “artık yıl” kavramına dikkat etmek gerekir. Bilindiği gibi bir yıl 365 gün ve 6 saattir.

Kasko ve trafik sigortası nedir?

Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın hasarlarını teminat altına alırken, kasko sigortası kaza durumunda sizin aracınızı güvence altına alır. Kasko teminatları, aracınızın hasara uğraması, çalınması ve benzeri gibi durumları kapsar. Kasko bedeli de bu nedenle sigorta poliçenizin kapsamına göre değişir.

Standart kasko neleri kapsar?

Çarpma, ikinci bir aracın çarpması, hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs ve ülke enflasyon temaları standart olan her araç kaskosunda bulunur. Fakat standart bir kasko kapsamının dışında aracınızın başına gelebilecek herhangi bir olumsuzluğun karşılanmaması sizi çok zor durumda bırakabilir.

Kasko kimin zararını karşılar?

Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda sürücü olarak siz kusurlu olsanız dahi, kasko aracınızdaki zararı karşılar. Ancak kasko yalnızca sigortalı aracın hasarını karşılar. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası tarafından karşılanır.

Kasko sigortası sözleşme türleri nelerdir?

Kasko Çeşitleri 4'e ayrılır:
  • Dar Kasko.
  • Kasko.
  • Genişletilmiş Kasko.
  • Tam Kasko.
Hicri 11 Zilkade 1442

Araç kasko neleri kapsar?

İsteğe bağlı yaptırılan bir sigorta türü olan kasko ; temel olarak trafik kazası, yangın, çalınma ve doğal afet gibi durumlarda aracınızda meydana gelen zararları teminat altına alır. Kasko poliçesi yaptırmak isteyen sürücüler ayrıca, çeşitli ek teminatlarla farklı riskleri de güvence altına alabilir.

Kasko ne zaman devreye girer?

Kasko sigortası yaptırılmış ve poliçe süresi henüz dolmamış bir aracın karayolunda motorlu veya motorsuz bir araçla çarpışması, araca hareket halinde veya dururken bir cismin çarpması, aracın devrilmesi, yuvarlanması, üçüncü kişilerin kötü niyetle araca verdiği zarar, aracın yanması, aracın veya araç parçalarının ...

Kasko ve trafik sigortası aynı mı?

Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın hasarlarını teminat altına alırken, kasko sigortası kaza durumunda sizin aracınızı güvence altına alır. Kasko teminatları, aracınızın hasara uğraması, çalınması ve benzeri gibi durumları kapsar. Kasko bedeli de bu nedenle sigorta poliçenizin kapsamına göre değişir.

Full kaskoda neler var?

Full kasko nedir?
  • Mini onarım hizmetleri.
  • Grev, lokavt, kargaşa ve terör halleri.
  • Hasarda ikame primi alınmaması
  • Deprem ve doğal afetler.
  • Kıymet kazanma.
  • Anahtar teslim teminatı
  • Sigara ve benzeri maddeler yüzünden oluşan yangın dışındaki zararlar.
  • Aracın anahtarıyla çalınması
Daha fazla öğe...