ALES puanının yüzde kaçı alınıyor?

İçindekiler:

  1. ALES puanının yüzde kaçı alınıyor?
  2. Tezli yüksek lisans için diploma notu kaç olmalı?
  3. ALES sınavını kazanınca ne olur?
  4. Doktora yapmak için diploma notu kaç olmalı?

ALES puanının yüzde kaçı alınıyor?

(4) Başvurusu kabul edilen adayların sıralaması akademik not ortalamasının 0'u, ALES puanın `'ı ve yabancı dil puanın 'unun toplamına göre yapılır. Yerleştirmede puanların eşit olması halinde ALES puanı yüksek olana öncelik verilir.

Tezli yüksek lisans için diploma notu kaç olmalı?

Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 65 puan; doktora ve sanatta yeterlik programlarında ise 100 puan üzerinden en az 75 puandır.

ALES sınavını kazanınca ne olur?

İyi bir ALES puanına sahip olmak yüksek lisans başvurularında adaylara büyük bir avantaj sağlar çünkü üniversitelerin tezli yüksek lisans başvurularında ALES sonucu en az %50'lik bir paya sahiptir. ... ALES puanı ile doktora programları ya da sanatta yeterlik programlarına başvuracak adaylar için ise alt sınır 80 puandır.

Doktora yapmak için diploma notu kaç olmalı?

Lisans mezunu olan kişilerin yüksek lisans yapmadan doğrudan Doktoraya başvurmaları esnasında üniversiteler 4 üzerinden en az 3 veya 3,50 lisans ortalaması puanı istemektedirler. Yüksek lisans mezunların doktoraya başvurması esnasında üniversiteler en az 3.00 lisansüstü diploma not ortalaması istemektedirler.