Tel kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır?

İçindekiler:

  1. Tel kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır?
  2. Kadayıf şerbeti sütlü olur mu?
  3. 1 kilo tel kadayıfa ne kadar şeker konur?
  4. Soğuk kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Tel kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır?

Şerbeti için gerekli olan toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağın altını açıp, kaynayana dek ara ara karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynamasına izin verin ve içine limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatıp, altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Kadayıf şerbeti sütlü olur mu?

Kadayıf fırındayken bir tencereye şekeri, sütü ve suyu alıp, bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın. Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine ılık olan şerbeti dökün.

1 kilo tel kadayıfa ne kadar şeker konur?

Birçok insan kadayıf tatlısının kıvamını tutturamadığından yakınır. Kadayıf yaparken mantık oldukça basit aslında, 1'e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.

Soğuk kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Kadayıfı ikiye bölelim dikdörtgen borcama kadının yarısını serelim, arasına ceviz atıp kalan yarısı ile üzerini kapatalım. Kesme tahtası ile kadayıfın üzerine bastıralım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 7-8 dk sonra soğuk şerbeti dökelim.