Ihlas suresinin fazileti ve önemi nedir?

İçindekiler:

  1. Ihlas suresinin fazileti ve önemi nedir?
  2. İhlâs suresini kaç defa okumalıyız?
  3. 12 bin ihlas okuyunca ne olur?
  4. Ihlas süresi dilek için okunur mu?

Ihlas suresinin fazileti ve önemi nedir?

İhlas suresini hem sabah hem de akşam sürekli olarak okumak kişiyi sıkıntılardan kurtaracak ve belalara karşı koruma altına alacaktır. Her akşam evine girerken İhlas suresi okuyan kişinin evine yoksulluk girmez, bolluk bereket oluşur. Arefe günü İhlas suresinin okunması da yine hayırlı faziletlerden biridir.

İhlâs suresini kaç defa okumalıyız?

İhlas suresini günde 100 kez okuyan kişi için birçok faziletlere ve faydalara erişmeye vesile olmaktadır. İhlas suresini günde 1000 kez okuyan kişinin günahlarının affına ve dualarının kabulüne vesile olacağı bildirilmektedir. İhlas suresini 313 kez okuyan kişinin duaları kabul olunmaktadır.

12 bin ihlas okuyunca ne olur?

Ahiretini cennet ile taçlandırır ve Allah'ın sevgili bir kulu olur. Yüce Allah'ın izni ile darı sona erer, fakirliği bolluk olur, şeytandan korunur.

Ihlas süresi dilek için okunur mu?

Dilek için İhlas süresi Her hangi bir isteğin olması için İhlas süresi 10.000 kere okunur. İhlas süresi Kuranı Kerimin 112. süresidir. Her hangi bir istek için Yasin süresi ile hatim Her hangi bir dileğin olması için Yasin süresi 41 defa okunur. Dileklerinin gerçekleşmesini çok isteyenler 123 kere okumalıdır.