Imperteks kumaş nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. Imperteks kumaş nerede kullanılır?
  2. Interpex kumaş nedir?
  3. Oxford kumaş ne demek?
  4. Oxford kumaş gömlek ne demek?
  5. 100 denye ne demek?
  6. 150 denye kaç ne?
  7. En iyi Gömlek kumaşı nedir?
  8. Denye ne demek?
  9. 1 denye kaç gram?
  10. Denye nedir nasıl hesaplanır?

Imperteks kumaş nerede kullanılır?

İmperteks kumaşın kullanım alanları oldukça geniştir. Su geçirmez ve dayanıklı olması sebebiyle plaj çantası, beach minderi ve şezlong minderi yapımında kullanılabilir. İmperteks kumaş çanta sadece plajda değil, gündelik yaşamda da sıklıkla kullanılan bir aksesuar olarak göze çarpmaktadır.

Interpex kumaş nedir?

İmperteks kumaş 0 polyester üretimi olan, su iticilik ve kaplama işlemlerine sahip kumaş türleri arasında yer almaktadır. Özellikle transfer baskı işlemlerinde dolgun ve canlı renklerin elde edilmesine olanak veren bir kumaşa sahiptir. Baskı ile beraber kaliteli bir ürün ortaya çıkmasına olanak tanır.

Oxford kumaş ne demek?

Oxford kumaş, 2/1 ribs örgüde ince çözgü ve yumuşak bükümlü kalın atkı ile dokunan pamuklu kumaş türüdür. % 100 pamuklu kumaş olarak panama örgü görünümünde oluşu ve kırışmama özelliği dolayısıyla gömleklik olarak kullanılmaktadır. Çözgüde boyalı iplik kullanılarak renkli çizgili olarak da dokunurlar.

Oxford kumaş gömlek ne demek?

Oxford Gömlek Nedir? Dayanıklı bir kumaşa sahip olan oxford kumaş gömlek, pamuklu ve kırışmaya karşı dayanıklı gömlek modelleri arasında yer alır. Yaza ve kışa uygun olacak şekilde kalın ve ince kumaşlı çeşitleri bulunur. Makinede kolaylıklı yıkanabilir ve yine pamuklu olduğunda kolay ütülenir.

100 denye ne demek?

Denye nedir? Teknik olarak denye, çorapların dokunduğu ipliğin ağırlığı (yani kalınlığı) ile ilgilidir (daha fazla bilgi ilginiz çekerse, 1 denye 9000 metre uzunluğundaki ipliğin gram olarak ağırlığını ifade eder). Genellikle denye azaldıkça şeffaf görünüş ve ürünün hassasiyeti de artar.

150 denye kaç ne?

Denye=Ağırlık*9000 Uzunluk. Örnekler: 9000 m. iplik »» 200 gr ise 200 denye olur, 9000 m. iplik »» 150 gr ise 150 denye olur.

En iyi Gömlek kumaşı nedir?

Gömlek alırken yüzde yüz pamuklu kumaşları tercih etmekte fayda var. Pamuk, doğal bir elyaf olduğu için cildin nefes almasını sağlıyor. Eğer gömleğin kumaşı sadece pamuklu değil, karışık ise, sentetik oranının üçte biri geçmemesine özen göstermelisiniz.

Denye ne demek?

Denye, 9000 metre uzunluğundaki iplik veya lifin gram olarak ağırlığını ifade eder. Denye ne kadar yüksek ise lif o kadar kalındır. Denye, özellikle filament ipliklerde kullanılan ağırlık (direkt) iplik numaralandırma sistemidir.

1 denye kaç gram?

Denye=Ağırlık*9000 Uzunluk. Örnekler: 9000 m. iplik »» 200 gr ise 200 denye olur, 9000 m. iplik »» 150 gr ise 150 denye olur.

Denye nedir nasıl hesaplanır?

Denye Numaralandırma Sistemi (den) Direkt numaralandırma sistemidir. Bu sistemde SI (Sistem internasyonal) birim sistemi kullanılır. Ağırlık gram, uzunluk ise metre cinsinden ifade edilir. Denye=Ağırlık*9000 Uzunluk.