Stretching dersi nedir?

İçindekiler:

  1. Stretching dersi nedir?
  2. Stretching hareketleri ne zaman yapılır?
  3. Body stretching ne demek?
  4. Sporda stretching esneme nedir?
  5. Stretching ne dir?
  6. Stretching hareketleri neden yapılır?
  7. Dinamik esneme nasıl yapılır?
  8. Esneme nedir spor?
  9. Sporda stretching esneme nedir nasıl yapılmalıdır?
  10. Bacak kasları nasıl esnetilir?

Stretching dersi nedir?

Stretch yani esneme hareketleri belirli kas ve eklem gruplarını hedef alarak elastikiyeti ve hareket açısını arttırmak amacı için yapılan fiziksel egzersiz bütününe verilen isimdir.

Stretching hareketleri ne zaman yapılır?

Streching her spor sonrasında mutlaka yapılması, sporla kaslarda oluşan yıkımın ve kasılmanın azaltılması, kasların uzaması için mutlaka yapılmalı. Aksi durumlarda sadece güçlü ve dayanıklı bir kas yapısına sahip olursunuz. Bu da esnek olmayan kaslarınızın daha hızlı zedelenmesine ve sakatlanmasına zemin hazırlar.

Body stretching ne demek?

Kasları uzatmak için uygulanan bir vücut esnetme yöntemidir. Klasik dans ve yoga gibi faaliyetlerin karışımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sporda stretching esneme nedir?

Esneme hareketleri yani stretching ile kas ve eklem gruplarınızı çalıştırarak esneklik kazanmak ve hareket açılarını arttırmak amaçlanır. Spordan önce yapacağınız bu 'ısınma hareketleri' ve 'açma germe hareketleri' sayesinde egzersiz performansınız artar.

Stretching ne dir?

Stretch, yani esneme hareketleri, yaptığınız hareket çeşitlerine göre belirli bölgeleri esneterek daha sağlıklı güne başlamanızı ve spor yapabilmenizi sağlar. İş hayatı, stres, olumsuz duygular yüzünden kaslarınız sürekli bir baskıya maruz kalır.

Stretching hareketleri neden yapılır?

Eklemlerinizin ve kaslarınızın daha esnek olmasını sağlar. Düzenli yapılan esneme hareketleri sakatlıkların iyileşmesini hızlandırdığı gibi sakatlığın oluşma riskini de azaltır. Antrenman sonrası toparlanmanın hızlanmasını sağlar. Vücudun genel stresinden kurtulması ve kasların gevşemesini sağlar.

Dinamik esneme nasıl yapılır?

Dinamik esneme hareketleri kasları hareket halindeyken esnetir. Tek ayak üzerinde dururken diğer bacağımızı kalça ekleminin izin verdiği son noktaya kadar bir öne bir geriye doğru salladığımız zaman üst bacak ve kalça kaslarını hareketli yani dinamik bir şekilde esnetmiş oluruz.

Esneme nedir spor?

Spordan sonra esnemek ağrıyan kaslarınızı rahatlatarak vücudunuzun esneklik kazanmasını sağlar. Bu esneklik hem spor yaparken hem de günlük yaşamda kolay hareket etmeniz için gereklidir. Spor yaparken zorlandığınız hareketler varsa, esneklik seviyenizi arttırarak hareket kabiliyetinizi genişletebilirsiniz.

Sporda stretching esneme nedir nasıl yapılmalıdır?

Ön bacağınızı esnetmek için ayağa kalkarak bir ayağınızı tutarak dengenizi sağlayın. Ayağınızı kalçanıza doğru çekin. Arka bacağınızı esnetmek için ise yere oturun ve bir bacağınızı öne doğru uzatın ardından ayak parmaklarınızı tutun bedeninizi ileri doğru uzattığınız ayağınıza doğru hareket ettirin.

Bacak kasları nasıl esnetilir?

Adımlar. Adım 1 Ayaklarınızı omuz genişliğinde açıp kollarınızı iki yanınıza sarkıtarak ayakta durun. Bir dizinizi bükün, ayağınızı poponuza doğru ileri çıkarın, ayak bileğinizi kavrayın ve ekstra esnetme için nazikçe poponuza doğru çekin. Konumu muhafaza edin, daha sonra başlangıç pozisyonuna geri dönün.