Normal tencerede kek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Normal tencerede kek nasıl yapılır?
  2. Suda kek nasıl yapılır?
  3. Keke su konur mu?
  4. Keke Neden sıcak su konur?
  5. Kek ocakta nasıl pişer?

Normal tencerede kek nasıl yapılır?

Tencere Keki Nasıl Yapılır?
  1. Tencere keki yapımında; derin bir kaba 2 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin. ...
  2. Diğer yandan 26 cm lik hafifçe derin bir teflon tencere içini margarin ile iyice yağlayın. ...
  3. Tencere kekini en kısık ateş üzerinde yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

Suda kek nasıl yapılır?

Kek kalıbının sığabileceği geniş bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki koymadan önce altını kısın. Kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin, üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin.

Keke su konur mu?

Kek harcına su herhangi bir lezzet katmıyor. ... Suyla hazırladığınız keklere; limon kabuğu, portakal, çikolata, kakao, vanilya kullanmak şahane bir lezzet katacaktır. Sulu Kek Tarifi. Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları.

Keke Neden sıcak su konur?

Kabartma tozu veya karbonat da elenerek unun içine konulmalıdır. Kabartma tozu veya karbonat bayat olursa kek kabarmaz. ... Kek malzemesini karıştırdıktan sonra içine 1 yemek kaşığı sıcak su konulursa kek çok güzel kabarır. Fındık, fıstık veya ceviz gibi malzemeler keke en son konulur.

Kek ocakta nasıl pişer?

Kek kalıbının sığabileceği geniş bir tencerede yaklaşık 4,5 bardak suyu kaynatın ve keki koymadan önce altını kısın. Kek kalıbını tencerenin içerisine yerleştirin, üzerine temiz bir bez örtün ve kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin. 45 dakika sonunda bir kürdan yardımıyla kekinizi kontrol edin.