ÖSYM bursu ne demek?

İçindekiler:

  1. ÖSYM bursu ne demek?
  2. YÖK destek bursuna nasıl başvurulur?
  3. ÖSYM bursu neleri kapsar?
  4. ÖSYM bursu yaz okulunu kapsar mı?
  5. Vakıf üniversitelerinde burs hangi durumlarda kesilir?
  6. Sınıfta kalan öğrencinin bursu kesilir mi?
  7. YÖK destek bursu hangi?
  8. Ek süre öğrenim gören öğrenciler ne demek?

ÖSYM bursu ne demek?

ÖSYM bursu, ÖSYM tarafından burslu programlara yerleştirilen öğrencilere ilgili mevzuat gereğince verilen burstur ve ÖSYM tarafından tanınır. ... 0 Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler, öğretim ücretinin tamamından muaftır. P Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler, öğretim ücretinin yarısından muaftır.

YÖK destek bursuna nasıl başvurulur?

YÖK Bursu ön koşullarını sağlayan öğrenciler, kayıt yaptırdığı üniversite rektörlüklerine başvurmaları ile gerçekleşmektedir.

ÖSYM bursu neleri kapsar?

ÖSYM Bursları ÖSYS sınav kılavuzunda belirtilen burslu öğrenci kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere verilen ve öğretim ücretinin tamamını veya bir kısmını kapsayan karşılıksız burslardır. ÖSYM burslarından yararlanmak için adayların üniversiteye giriş kılavuzunda ''burslu'' kodunu tercih etmeleri gerekmektedir.

ÖSYM bursu yaz okulunu kapsar mı?

ÖSYS sınav kılavuzunda belirtilen burslu öğrenci kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere verilen ve öğretim ücretinin tamamını veya bir kısmını kapsayan karşılıksız burslardır. ... ÖSYM bursları Yaz Okulu'nu kapsamamaktadır. * Öğrenim dili İngilizce olan programlar için geçerlidir.

Vakıf üniversitelerinde burs hangi durumlarda kesilir?

Özel (Vakıf) üniversiteleri tarafından verilen burslar bazı şartlarda iptal edilebilir. ... Üniversitenin kurallarına aykırı davranan ve disiplin cezası alanların bursları kesilebilir. Yüz kızartıcı suç işleyen bir öğrencinin de bursu kesilir. Okula girdiğiniz puan ile kazandığınız burslar başarısızlık durumunda kesilmez.

Sınıfta kalan öğrencinin bursu kesilir mi?

Not ortalaması 100'lük sistemde 53.33'ün altında olan öğrencilerin bursu kesilir. Hazırlık sınıfında da sınıfı geçemeyenlerin bursu kesilir. Bunun yanında hazırlık sınıfını geçseniz dahi yukarıda bahsedilen ortalamaların altında sınıfı geçmeniz halinde bursunuz yine kesilir.

YÖK destek bursu hangi?

Yukarıda yer alan şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2, üzerinden 65'in altına düşmemesi şartıyla 2021 yılı için aylık 850 TL ...

Ek süre öğrenim gören öğrenciler ne demek?

Ek Süre: Öğrencinin öğretim kurumuna giriş yılı itibariyle normal öğrenim süresini aşan süreyi, Öğretim Yılı: 1 Ekim tarihi ile müteakip yılın 30 Eylül tarihine kadar olan süreyi, ifade eder.