Ses tellerindeki nodül neden olur?

İçindekiler:

  1. Ses tellerindeki nodül neden olur?
  2. Ses teli ameliyati nasil yapilir?
  3. Ses teli kist ameliyatı ne kadar sürer?
  4. Nodül nedir ses teli?
  5. Ses teli kisti alınmazsa ne olur?

Ses tellerindeki nodül neden olur?

Ses teli nodülü ses telleri üzerinde oluşan, hemen daima iki taraflı ve simetrik olan kalınlaşmalardır. Nodüllerin nedeni tellerinin dinlendirilmeksizin uzun süreli kullanılması, yani ses travmasıdır. Ses travması, sesin uzun süre, yüksek, veya hatalı kullanılmasıdır.

Ses teli ameliyati nasil yapilir?

Ses teli ameliyatları, mikroskobik cerrahi yöntemi ile gerçekleştirilir. Cerrahi yöntem ile ses teli bölgesine girilir ve kist ya da polip varsa çıkartılır. Ameliyat sonrasında ses kısıklığı normal bir durumdur. Ameliyat sonrasında ses istirahatı yapılır, aşırı sıcak ya da soğuk içecek ve yiyecek tüketilmemesi gerekir.

Ses teli kist ameliyatı ne kadar sürer?

Ses ameliyatı mikroskop altında, ağız içerisinden ve genel anestezi altında yapılır. Deneyimli bir cerrah ve herhangi bir klinik sorunu olmayan bir hasta için ameliyatın süresi ortalama bir saat kadardır. Bu süreye hastanın uyuması ve uyanması için geçen süre dâhildir.

Nodül nedir ses teli?

Ses teli nodülü, ses tellerinin birbiri ile temas ettiği serbest yüzeyde oluşan, iyi huylu (yani ses teli kanseri ile ilişkisi olmayan) büyümelere verilen isimdir. Sesin yanlış ya da aşırı kullanımına bağlı olarak oluşurlar.

Ses teli kisti alınmazsa ne olur?

Ses Teli Kisti Kötü Huylu mudur? Ses telinde görülen kistler, iyi huylu rahatsızlıklardır. Tedavi edilmemesi durumunda kötü huylu bir hastalığa dönüşmez. Yani kanser öncülü bir hastalık değildir, kanserleşmez.