Il genel meclisi kim başkanlık eder?

İçindekiler:

  1. Il genel meclisi kim başkanlık eder?
  2. Il genel meclis üyeleri ne iş yapar?
  3. Ilk meclis toplantısına kim başkanlık eder?
  4. Il genel meclisi nasıl karar alır?
  5. Il genel meclisi başkanlık divanı nedir?
  6. Il genel meclisi üyesi kamu görevlisi midir?

Il genel meclisi kim başkanlık eder?

İl genel meclisine meclis başkanı, bulunmaması durumunda meclis birinci başkan vekili, onun da bulunmaması durumunda ikinci başkan vekili başkanlık eder. Meclis başkanı, meclis çalışmalarında düzeni sağlamakla yükümlüdür.

Il genel meclis üyeleri ne iş yapar?

MADDE 10. — İl genel meclisinin görev ve yetkileri şunlardır: a) Stratejik plân ile yatırım ve çalışma programlarını, il özel idaresi faaliyetlerini ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve karara bağlamak.

Ilk meclis toplantısına kim başkanlık eder?

Öneri, toplantıya katılanların salt çoğunluğunun kabulü ile gündeme alınır. Madde 9 — Meclise, meclis başkanı başkanlık eder. Meclis başkanının bulunmadığı durumlarda, meclise birinci başkan vekili, onun da bulunmadığı durumda ikinci başkan vekili başkanlık eder.

Il genel meclisi nasıl karar alır?

İl genel meclisi, başkanını üyeleri arasında gizli oyla seçer. İl genel meclisi tarafından alınan kararların tam metni, en geç beş gün içinde valiye gönderilir. Valiye gönderilmeyen meclis kararları yürürlüğe girmez. Vali uygun bulmadığı meclis kararlarını bir daha görüşülmek üzere geri gönderebilir.

Il genel meclisi başkanlık divanı nedir?

Başkanlık Divanı olarak; İl Genel Meclisi Üyeleri arasından iki yıl görev yapmak üzere gizli oyla Meclis Başkanı, Birinci ve İkinci Başkan Vekilleri ile ikisi yedek olmak üzere dört Katip Üye seçilir. Bu ilk iki yıldan sonra seçilecek Başkanlık Divanı ise, yapılacak ilk Mahalli İdareler seçimine kadar görev yapar.

Il genel meclisi üyesi kamu görevlisi midir?

Dar anlamda yaklaşıma göre ve yargı kararlarında benimsenen tanıma göre devlette, KİT'lerde ve diğer kamu tüzel kişilerinde asli ve sürekli görevleri genel idare esaslarına göre kamu hukukuna tabi olarak görev yapanlar kamu görevlisi olarak kabul edilmektedir.