Nitel araştırma yaklaşımları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Nitel araştırma yaklaşımları nelerdir?
  2. Nicel araştırma süreci nicel bir araştırma nasıl yapılır?
  3. Etnografik araştırma teknikleri nelerdir?
  4. Nicel araştırma türleri nedir?
  5. Nicel araştırma süreci nedir?
  6. Nitel veri analiz teknikleri nelerdir?

Nitel araştırma yaklaşımları nelerdir?

Nitel araştırmalarda genellikle gözlem, yapılandırılmış veya yarı yapılandırılmış görüşme, odak grup görüşmesi, söylev ve metin analizi gibi veri toplama yöntemleri kullanılmaktadır.

Nicel araştırma süreci nicel bir araştırma nasıl yapılır?

Nicel araştırma yönteminde yüzeysel ve sayısal verilere dayanarak sonuçlar çıkartılır. Bu yöntemin sayılara dayanması sebebi ile olayı veya olguyu temsil eden örneklemin, eksiksiz olarak tespitin yapılması ve doğru soruların sorulabilmesi gerekmektedir. Nicel araştırmayı üstün kılan özelliği objektif olmasıdır.

Etnografik araştırma teknikleri nelerdir?

Etnografik yöntem; kültür ve günlük hayatın anlamını çözmeye çalışan bir yöntemidir. Araştırmacı; kişilerin söylediklerinden çok bilinçaltında yer eden, davranışlarını yönlendiren gerçekleri ortaya çıkarmaya odaklanır.

Nicel araştırma türleri nedir?

Nicel Araştırma (Kantitatif – Quantitative Research) Nicel araştırmada amaç; olguları gözlem, deney ve test yoluyla nesnel bir şekilde ölçmek ve sayısal verilere dayandırarak açıklamaktır. Ölçülebilir, benzer ölçümlerin tekrarlanabildiği ve objektif yapılan araştırmalardır.

Nicel araştırma süreci nedir?

Yaşanan olayları ve olguları nesnelleştirerek, gözlem yapılabilir hale getiren, ölçümleyebilen ve sayısal olarak ifade eden araştırma türüne nicel araştırma denir. Nicel araştırmada amaç, bireylerin toplum içindeki davranışlarını gözlemlemektir. Bunu deney yolu ile objektif bir şekilde ölçmek ve sayılarla açıklamaktır.

Nitel veri analiz teknikleri nelerdir?

Dolayısı ile nitel veri dört aşamalı analiz edilebilir:
  • Tema analizi.
  • Betimsel Analiz.
  • İçerik Analizi.
  • Analitik Genelleme (Gunbayi, 2019)