Telefon Arama Kayıtları Nasıl Alınır?

İçindekiler:

  1. Telefon Arama Kayıtları Nasıl Alınır?
  2. Telefon dökümüne nasıl ulaşırım?
  3. Telefon konusma kayitlari çıkar mı?
  4. Telefon Arama Kayıtları kaç yıl saklanır?

Telefon Arama Kayıtları Nasıl Alınır?

Arama kayıtları veya HTS kayıtları olarak anılan bilgilere kendi operatörünüzün online servisi üzerinden dahil bir çok şekilde talep edebilirsiniz. Operatörünüze yazılı olarak başvuru yapmak veya destek talebi oluşturmak yöntemleri de sizin hakkınızda tutulan tüm kişisel verileri elde edebilmenizi sağlayacaktır.

Telefon dökümüne nasıl ulaşırım?

Online olarak yapılan işlemlere bakacak olursak www.ttmobil.com.tr adresine girdikten sonra numaranızı ve bireysel şifrenizi ilgili alanlara girip çıkan ekranda bulunan fatura, kullanım detayları gibi linklere tıklayarak arama kayıtlarınıza ulaşabilirsiniz.

Telefon konusma kayitlari çıkar mı?

Şöyle ki, normal koşullarda GSM şirketlerince telefon görüşme içerikleri kayıt altına alınmıyor. Ancak, savcılık ya da mahkeme talimatı ile kanunda sayılan suçlardan birine ilişkin olarak şüpheli ya da sanıklar hakkında iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması mümkün.

Telefon Arama Kayıtları kaç yıl saklanır?

GSM şirketleri, “görüşme kayıtları geriye dönük 5 yıl saklanıyor” yönündeki haberle ilgili olarak “Muhatap TİB” dedi. TİB Başkanı Şimşek de, “Yönetmeliğe göre, GSM operatörleri kayıtları 1 yıl saklar. 1 yıldan fazla saklarsa da cezası yok.