Hayme Ana eşi kimdir?

İçindekiler:

  1. Hayme Ana eşi kimdir?
  2. Hayme neresi?
  3. Hayme Ana Türbesi hangi ilimizdedir?
  4. Ertuğrul Gazi'nin eşi Halime Sultan kimdir?
  5. Domaniç te kimin türbesi var?
  6. Ertuğrul Gazi annesi kim?

Hayme Ana eşi kimdir?

Süleyman Şah Hayme Hatun/Eşi

Hayme neresi?

Kütahya ilinin Domaniç ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kütahya merkeze yaklaşık olarak 84 km mesafede bulunmaktadır. Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyündedir.

Hayme Ana Türbesi hangi ilimizdedir?

Hayme Ana Kimdir? Hayme Ana, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ninesi, Ertuğrul Gazi'nin annesidir. Oğuzların Bozok Kolu'nun Kayı Boyu'na mensup bir Türkmen (Yörük) kızıdır.

Ertuğrul Gazi'nin eşi Halime Sultan kimdir?

Doğum tarihi hakkında herhangi bir bilgi olmasa da ölüm tarihinin 1282 olduğu bilinen Halime Hatun, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin annesidir. Halime Hatun, Süleyman Şah ile karısı Hayme Hatun'un oğlu olan Kayı Boyu önderi Ertuğrul Gazi'nin eşidir.

Domaniç te kimin türbesi var?

Hayme Ana, Kaya Alpoğlu Süleyman Şah'ın eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin de büyükannesidir. Hayme Hatun'un türbesi ve Hayme Ana heykeli Kütahya'nın Domaniç ilçesinde görülebilecek en önemli yerlerden biridir.

Ertuğrul Gazi annesi kim?

Hayme Hatun Ertuğrul Gazi/Anneleri Ertuğrul Gazi, "Devlet Ana" diye de anılan annesi Hayme Ana'yı, Çarşamba köyünde her yıl çadır kurduğu bir tepe üzerine defnettirdi. Sultan II. Abdülhamid, 1892'de Hayme Ana'nın kabri üzerine bugünkü türbeyi yaptırdı.