Teheccüd namazı kılmak zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Teheccüd namazı kılmak zorunlu mu?
  2. Teheccüd namazının fazileti nedir?
  3. Teheccüd namazının hükmü nedir?
  4. Teheccüd namazı nasıl kılınır ne zaman kılınır?

Teheccüd namazı kılmak zorunlu mu?

Yukarıda yer alan sözlü teşvikleri yanında fiilen de Hz. Peygamberin (s.a.s.) bu namazı devamlı kılmaya çalışması, teheccüd namazının bizim için sünnet olduğunu göstermektedir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 467-468). Teheccüd namazı farz değildir.

Teheccüd namazının fazileti nedir?

Sahih hadislere göre farz namazlardan sonra en faziletli namaz teheccüt namazıdır. ... Başka hadislerde de teheccüd namazı için gece kalkmak tavsiye edilmiş, bu namazı kılanların Allah-u Teala'ya yakınlaşacağı, salih kullardan sayılacağı, günahlarının Allah'ın izniyle örtüleceği, günahlardan korunacağı müjdelenmiştir.

Teheccüd namazının hükmü nedir?

Müslümanlar arasında, teheccüd namazının ümmet için nafile; Hz. Peygamber için ise vacib/farz olduğu yönünde genel bir kanaat mevcuttur. Bunun yanında teheccüd namazı birçok kaynakta Hz. Peygambere has vacib hükümler (hasâis) kapsamında zikredilmektedir.

Teheccüd namazı nasıl kılınır ne zaman kılınır?

Teheccüd namazı, yatsı namazından sonra geceleyin kılınır. Bir süre uyuduktan sonra kalkılarak kılındığı için "teheccüd" denmiştir. Yorgunluk sebebiyle gece kalkamayacağından korkan kimsenin uykudan önce kılması da mümkündür. İki, dört veya sekiz rekat olarak kılınabilir.