Araç muayenesinde lastik tarihine bakılıyor mu?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesinde lastik tarihine bakılıyor mu?
  2. Kışlık lastikle araç muayeneden geçer mi?
  3. Lastik hafif kusur mu?
  4. Tarihi geçmiş lastik muayeneden geçer mi?
  5. Lastikler muayeneden geçer mi?
  6. Farklı lastikler muayeneden geçer mi?
  7. Yamalı lastik güvenli mi?
  8. Jant lastik muayeneden geçer mi?
  9. Lastik desenleri farklı olursa ne olur?

Araç muayenesinde lastik tarihine bakılıyor mu?

Araç muayenesi esnasında lastik üretim tarihine bakılmaz, muayene de lastik üzerinde yapılacak kontroller aşağıdaki linkte açıklanmıştır. Araba lastiklerinde raf ömrü 10 yıl araca takıldıktan sonraki ömrü 5 yıldır. ... Lastik ömründe en önemli tarih üretimi değil, araca takıldığı tarihtir.

Kışlık lastikle araç muayeneden geçer mi?

Kış lastiği hususi araçlar için muayenede zorunlu değil. Ancak ticari araçların kış lastiği olmadan muayeneden geçmesi mümkün değildir.

Lastik hafif kusur mu?

Lastik ve jant uyumlu değil ise ağır kusur sayılır. ... Lastiğe batmış yabancı cisimler var ise ancak kullanılamaz duruma gelmemişse hafif kusur olarak kayda alınır. Lastikte güvenliği tehlikeye atmayacak yüzeysel çatlamalar var ise hafif kusur olarak kabul edilir.

Tarihi geçmiş lastik muayeneden geçer mi?

Araç Muayenesinde Lastik Tarihi Önemli Mi? Lastikler üretim tarihinden itibaren ortalama 5 yılda özelliğini kaybetmeye başlar. Üretim tarihi çok eski olan lastikler yola daha az tutunur, uzun frenleme ve yol sesi artışı gibi şikayetlere sebep olur. Araç muayenesinde lastik tarihi incelenmez.

Lastikler muayeneden geçer mi?

TÜVTÜRK Araç Muayenesi'nde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir, lastik diş derinliği1.6 mm (motosikletlerde 1 mm) altında ise araç muayeden kalır. ... Lastiklerin durumu kontrol edilir; lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak yıpranma, patlama, hasar var ise “Ağır Kusur” olarak muayene raporu tutulur.

Farklı lastikler muayeneden geçer mi?

TÜVTÜRK Araç Muayenesi'nde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir, lastik diş derinliği1.6 mm (motosikletlerde 1 mm) altında ise araç muayeden kalır. Lastik desenlerinin farklı olması “Ağır Kusur” değildir.

Yamalı lastik güvenli mi?

Lastik yanağında bir hasar tespit ederseniz, lastiğe yüksek hava basıncı uygulamayın. Yüksek hava basıncı lastiğin patlama olasılığına neden olabilir. Lastik bir tamirci tarafından profesyonel bir şekilde yamalanmışsa, aracınızda lastiği güvenle kullanabilirsiniz.

Jant lastik muayeneden geçer mi?

Sizin arabanız 15″ jant olabilir, fakat aynı marka ve modelin farklı donanımlarında daha büyük yada küçük bir jant modeli seri üretim olarak sunulan bir opsiyon ise aracınız muayeneden geçer.

Lastik desenleri farklı olursa ne olur?

Tek bir lastiğin farklı olarak kullanılması veya farklı diş derinliğine sahip olması sonucu frenleme aracın tek bir tarafında daha iyi veya kötü olması ile sonuçlanabilir. Farklı mesafelerde durmaya çalışan lastikler sonucu araç dönme eğilimine girebilir. Bu dönme eğilimi sonucu ise araç savrulabilir.