Bulmacada sevap ne demek?

İçindekiler:

  1. Bulmacada sevap ne demek?
  2. Bulmacada aklanma ne demek?
  3. Bulmacada büyük tencere nedir?
  4. Aktüel ne demek bulmaca?
  5. Eşit olarak ne demek?
  6. Serdengeçti nedir bulmaca anlamı?
  7. Yırtık yarık ne demek?
  8. Metal yaprak ne demek?

Bulmacada sevap ne demek?

Bulmaca çözerken sevap soruyla karşılaşıldığında genellikle 4 ve 5 harfli yanıtlar arandığı görülmektedir. Sevap sorusunun karşılığı 4 harfli ise ecir doğru yanıt olmaktadır. Cevap için bırakılan boşluk 5 harfli ise muyan ya da ücret doğru yanıt olmaktadır.

Bulmacada aklanma ne demek?

Aklanma ile ilgili sorulan sorulara verilmesi gereken cevap beraat kelimesidir. Bu kapsamda aklanma sorularının tek doğru cevabı beraat kelimesidir. Aklanma kelimesinin tek cevabı altı harften oluşan beraat kelimesidir.

Bulmacada büyük tencere nedir?

Hereni hem büyük tencere hem de kazan anlamına gelir. Bu tencereler genellikle mevlit ve düğünlerde pilav ya da helva yapmak için kullanılır. Hereni kelimesi Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde Harani olarak telaffuz edilir. Dilimize Farsçadan geçmiş olan guşane de büyük tencere anlamına gelen kelimelerden biridir.

Aktüel ne demek bulmaca?

Dilimize Fransızcadan geçen aktüel kelimesi, çengel ve kare bulmacalarda en sık sorulan sözcükler arasında yer alıyor. Kelime orijinal dilinde ''actuel'' şeklinde yazılır. Sözlük anlamı ise bugüne dair, bugünle ilgili olandır.

Eşit olarak ne demek?

a. 1. İki veya daha çok şeyin eşit olması durumu, denklik, müsavat, muadelet: “Böyle bir eşitlik, ehliyeti olan herkesin en yüksek makamlara çıkabilmesi demek.” -C.

Serdengeçti nedir bulmaca anlamı?

Serdengeçti, Osmanlı askeri sisteminde; Akıncılar içinde düşman ordusu içine girmek ve muhasara altındaki kalelere dalmak için gönüllü yazılanlar hakkında kullanılan bir tabirdir. Bunlar ellerinde kılıçları tehlikeli işlere daldıkları için "yalınkılıç” ya da "dalkılıç" olarak da anılır.

Yırtık yarık ne demek?

Yırtık yarık sorusunun bulmacalardaki en bilinen cevabı Patlak kelimesi olarak açıklanmaktadır.

Metal yaprak ne demek?

Metal yaprak, bulmaca çözenlerin sık olarak karşılaştığı kelime gruplarıdır. ... Metal yaprak bulmacalarda sorulan bir sorudur. Metal yaprak sorusuna 5 harfli olan plaka cevabı verilebilir. Folyo ve plak sözcükleri de, metal yaprak sözcüğüne cevap olarak yazılacak kelimeler arasında bulunuyor.