Boyun düzleşmesi olanlar nasıl yatakta yatmalı?

İçindekiler:

  1. Boyun düzleşmesi olanlar nasıl yatakta yatmalı?
  2. Yatarken boyun nasıl olmalı?
  3. Boyun destekli yastık nasıl kullanılır?
  4. Skolyozu olan nasıl yatakta yatmalı?
  5. Nasıl uyumak daha sağlıklı?
  6. Ortopedik yastık da nasıl Yatilir?
  7. Skolyoz hangi hareketleri yapmamalı?

Boyun düzleşmesi olanlar nasıl yatakta yatmalı?

Yan yatış pozisyonunda bacaklar arasına yastık yerleştirilmelidir. Boyun fıtığı olanların ise sırt üstü ve boyun kavsini destekleyici bir yastık kullanarak yatmaları ideal olanıdır.

Yatarken boyun nasıl olmalı?

Boyun için en ideal yatış pozisyonu yan yatış ve sırtüstü yatıştır. Sırtüstü yatıyorsanız kullandığınız yastığın, boynunuzun doğal eğriliğini destekleyen kavisli kısma ve başınızı destekleyen daha düz kısma sahip olması idealdir.

Boyun destekli yastık nasıl kullanılır?

Ortopedik yastık nasıl kullanılır derseniz boynu yatağa paralel duruma getirip uyumak gerekiyor. Ancak bunun yerine kafamızı 45 derecelik bir açıyla yatağın arkalığına dayayıp o şekilde uyursak boyun ağrısı çekebiliriz. Dolayısıyla ergonomik açıdan yastığın hiçbir şekilde kişiye faydası olmaz.

Skolyozu olan nasıl yatakta yatmalı?

Sadece skolyoz hastaları için değil tüm omurga rahatsızlığı bulunan kişilerin tercih etmesi gereken yataklar yarı ortopedik olmalıdır. Yani orta sertlikte bir yatak olmalıdır.

Nasıl uyumak daha sağlıklı?

İŞTE EN SAĞLIKLI YATIŞ POZİSYONU: SOL TARAFIN ÜZERİNDE YAN YATIŞ En sağlıklı uyku pozisyonudur. Vücudun kalbe giden ana toplardamarı bası altında kalmayacağı için, kalbe vücuttan kan dönüşü kolay olur. Yüksek tansiyonlu hastalar için uygun bir pozisyondur.

Ortopedik yastık da nasıl Yatilir?

Özellikle yatan kişi, bu tür anatomik yastıklarda yüksek olan kısmı kullanmalı, ve boyun kısmını yüksek yere oturtmalıdır. Yüksek bölüme yattığı zaman ortopedik yastıklar ısıya duyarlı yastıklar olduğu için ısıyla ve ağırlıkla beraber yavaş yavaş inerek boyundaki bütün boşlukları dolduruyor.

Skolyoz hangi hareketleri yapmamalı?

Bazı aktiviteler ve egzersizler skolyoz semptomlarını daha kötü hale getirebilir veya ikincil yaralanma riskini artırabilir. Skolyozlu kişiler, boynu öne doğru bükülmüş halde, baş aşağı bakmaktan kaçınmalıdır. Futbol oynamak ve diğer yüksek temas sporları, skolyozlu insanlar için tehlikelidir.