Nakşibendi anlami nedir?

İçindekiler:

  1. Nakşibendi anlami nedir?
  2. Nakşibendi kelimesi nereden gelir?
  3. Şahı Nakşibendi Hz mürşidi kimdir?
  4. Nakşibendi Murâkabe ne demek?
  5. Silsile Nedir tasavvufta?

Nakşibendi anlami nedir?

Nakşibendi Hakkında Detaylı Bilgi "Nakış yapan" anlamına gelen Nakşibend; Nakşibendi mürşitlerinin, kalbi dünyadan ahirete bağladığı düşünüldüğü için bu adı almıştır.

Nakşibendi kelimesi nereden gelir?

1318-1389 yılları arasında Türkistan'da yaşayan Muhammed Bahaüddin tarafından kuruldu. Nakşibend, Farsça 'nakış yapan' anlamına geliyor. Tarikatın bu adı, 'Kalbi işlediği, kalbin üzerine süsler yaptığı için' aldığı ve böylelikle kurucusunun isminin sonuna da Nakşibend kelimesinin eklendiği biliniyor.

Şahı Nakşibendi Hz mürşidi kimdir?

Muhammed Bahauddin Şeyh Nakşibendi; seyyid olup insanları Hakka dâvet eden, doğru yolu göstererek saâdete kavuşturan ve kendilerine "Silsile-i aliyye" denilen büyük âlim ve velîlerin on beşincisidir. Muhammed Bâbâ Semmâsî ile Emîr Külâl'in talebesidir. İsmi, Muhammed bin Muhammed'dir.

Nakşibendi Murâkabe ne demek?

Bunlardan ilki kişinin Allah'a yönelmesi ve daima onun huzûrunda olduğu bilincini hissetmesidir. ... Murâkabenin diğer anlamıysa kişinin kalbine yönelmesini ve kalbini Al- lah'tan başka her şeyden yani mâsivâdan muhafaza etmesini ifade eder. Sûfîler, murâkabenin her iki anlamı üzerinde de durmuşlardır.

Silsile Nedir tasavvufta?

Tasavvufta silsile Tasavvufi yolların günümüzdeki mürşidinden Muhammed peygamber'e kadar ulaşmasını gösteren manevi zincir. Bu zincirin tarihen tutarlı ve sağlıklı oluşu tasavvufi feyz ve bereketin intikalinde çok önemlidir. ... Silsile zincirini gösteren kitaplara Silsilename veya Menakıbname denir.