Trafiği tehlikeye sokmanın cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Trafiği tehlikeye sokmanın cezası ne kadar?
  2. Alkollü araç kullanma kasıtlı bir suç mudur?
  3. Takograf süre ihlali cezası ne kadar?
  4. Alkollü araç kullanma kamu davası cezası nedir?
  5. Alkolden Yakalanan arac sahibine ceza yazilir mi?
  6. Alkol cezası kime kesilir?

Trafiği tehlikeye sokmanın cezası ne kadar?

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun “Trafik Güvenliğini Taksirle Tehlikeye Sokma” başlıklı 179. maddesinde ise; “Deniz, hava veya demiryolu ulaşımında, kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye taksirle neden olan kimseye üç aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.” düzenlemesi yer almaktadır.

Alkollü araç kullanma kasıtlı bir suç mudur?

5237 sayılı TCK'nın 179/3. maddesinde düzenlenen; alkol ve uyuşturucu madde etkisiyle veya başka bir nedenle “emniyetli bir şekilde” araç kullanamayacak kişinin, bu halde araç kullanması suçu kasıtla işlenebilecek bir suçtur.

Takograf süre ihlali cezası ne kadar?

31/1b 2019 yılında 488 lira iken yapılan 110 liralık zamla birlikte 31/1-b 2020 yılında 598 tl trafik cezası olmuştur.

Alkollü araç kullanma kamu davası cezası nedir?

Sürücünün alkollü araç kullanımıyla hem yaralama hem de ölüm durumu gerçekleşmişse, Türk Ceza Kanunu'nun 85/2 maddesine göre 2 yıl ile 15 yıl arasında hapis cezası verilir.

Alkolden Yakalanan arac sahibine ceza yazilir mi?

Karayolları Trafik Kanunu düzenlemesi uyarınca sürücünün trafik kurallarını ihlali dolayısıyla sürücüye ilgili cezaların verilmesinin yanında araç sahibine de cezai işlem uygulanmaktadır. Alkollü olarak araç kullanan kişiye ceza verilirken araç sahibine bu alkolden ötürü ceza verilmesi pek görülmez.

Alkol cezası kime kesilir?

Alkol testi denetimden geçen kişilerin kanında 50 promil ve üzeri alkol bulunan kişilere para cezası kesilir ve ehliyetlerine el konur. Özel araçlar dışında motorlu araçlarda ise sınır 20 promildir.